Wittenborg University of Applied Science opent nieuw studentencomplex in Apeldoorn

Maandag 9 januari 2023

Door Nikki Vredenberg

Op woensdag 11 januari opent Wittenborg University of Applied Science de deuren van het nieuwe studentencomplex aan de De Ruyterstraat 5 in Apeldoorn. Na maanden van bouwen zal het gebouw een woning bieden aan maximaal 75 huurders.

Woonruimte

Wittenborg in Apeldoorn heeft op meerdere plekken studentenwoningen. Met de nieuwe locatie heeft de school nu de capaciteit om meer dan 150 studenten te huisvesten in Apeldoorn. Wittenborg is een instelling voor hoger onderwijs in Nederland waar ook veel internationale studenten les krijgen. Met de studentenhuisvestingen ondersteunen zij deze studenten bij het vinden van woonruimte.

Studeren in Apeldoorn

In Apeldoorn vind je verschillende universiteiten en hogescholen. De Fotovakschool, Saxion en Theologische Universiteit Apeldoorn zijn in de binnenstad gevestigd. De Politie Academie Apeldoorn staat aan de Arnhemseweg en sinds eind vorig jaar kunnen studenten van het mbo, hbo en wo terecht bij het Centrum voor Veiligheid & Digitalisering aan de Wapenrustlaan. Hier krijgen de studenten de mogelijkheid om mee te werken aan concrete vraagstukken uit het werkveld.

Apeldoorn als studentenstad

Apeldoorn is geen studentenstad. Daarvoor ontbreekt een brede hogeschool of universiteit. Wel wordt het steeds aantrekkelijker gemaakt voor studenten. Niet alleen door het aanbod van opleidingen op verschillende scholen en de nieuwe huisvesting, ook door de inrichting van de stad. Vorig jaar was er sprake van de plaatsing van tijdelijke brug over het kanaal bij de Spoorstraat zodat studenten die naar het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering niet om hoeven te lopen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!