Woelige wereld

Donderdag 2 april 2015

Door Redactie

De provinciale verkiezingen zijn net geweest. We zijn heel blij te merken dat de ChristenUnie koers in verhouding veel jonge kiezers trekt en dat het aantal kiezers groeit. Blij dat we met begrippen als eerlijkheid, verantwoordelijkheid en opkomen voor wat kwetsbaar is bij veel mensen een gevoelige snaar raken. Idealen vanuit ons mensbeeld om in deze wereld een verschil ten goede te maken voor onze omgeving.

Deze week is de collecteweek voor ZOA, een christelijke organisatie die overal ter wereld hulp biedt aan mensen die lijden onder rampen of oorlogen. Ik ben best wel trots dat het hoofdkantoor van deze organisatie, met veel vrijwilligers, aan de Sleutelbloemstraat staat. Helaas is het zelfs in Apeldoorn lastig om voldoende collectanten te vinden om langs alle deuren te gaan. Graag maak ik u daarom attent op de website voor meer achtergronden en informatie over een eenmalige gift: www.zoa.nl .

95% van alle vluchtelingen wordt al opgevangen in de eigen regio’s. Toch neemt het aantal vluchtelingen in Nederland weer toe. Zeggen dat de toegang tot Europa verboden is, zoals de landelijke VVD doet, zal niet helpen in de weerbarstige praktijk. Alsof er hekken om Europa heen staan.

Apeldoorn onderzoekt op dit moment wat de mogelijkheden zijn om opnieuw vluchtelingen op te vangen en dat steunt de ChristenUnie  van harte. Dat wil niet zeggen dat alles overal mogelijk is. We zullen in de gemeenteraad beoordelen of de ter beschikking staande locaties veilig en de omstandigheden leefbaar zijn voor de asielzoekers en ook voor de omgeving.

Jeannet Huizing, fractievertegenwoordiger ChristenUnie Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!