Worsteling als partijvertegenwoordiger

Maandag 26 april 2010

Door Ingeborg

Vorige week als volger van de gemeenteraad een workshop gehad van Apeldoorn Direct over bloggen op dit forum. Alle raadsleden en partijvertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn waren uitgenodigd. Er waren, jawel, 5 deelnemers! Dat zet je dan toch aan het denken….5 maar!? Waarom maar 5?
Tijdens de workshop heb ik de vraag maar gesteld…ik, Ingeborg Leerkes, heb angst om op het forum te schrijven als partijvertegenwoordiger…ik worstel daarmee! Om als ‘Ingeborg’ op het forum te schrijven no problemo, maar als partijvertegenwoordiger dus wel. Met welke pet op ga ik schrijven?
De mensen die mij niet kennen: ik ben absoluut geen angsthaas en hoor ik mijn omgeving regelmatig; “je bent een stoer wijf!”. Dus dat kan het niet zijn denk je dan…wat dan wel?

Er kwam naar aanleiding van mijn vraag, op de workshop, een leuke discussie op gang..ik hou van discussies! Heerlijk! Elkaars mening weten, zoeken naar de ander, luisteren, meenemen of niet…ene oor in en andere oor uit…of niet! Ik vind het allemaal geweldig! Er werd mij op het hart gedrukt dat ik juist moest gaan schrijven omdat dit discussies op gang brengt en je als partij van je kan laten horen. Wat beweegt jou en je partij? Wat houdt je bezig? Apeldoorn willen dat weten!

Ik heb de discussie met Tirza gevolgd: angst! Nu weer een discussie op het forum met Reinier en Sandra: angst!
Jaaa! dus zal dat het zijn? Angst? Als je die discussies leest, wil je al helemaal niet meer schrijven! Ik wil namelijk helemaal niet dat mensen zich negatief over mij uitlaten! Ik wil aardig gevonden worden en iedereen, maar dan ook iedereen, moet het met mij eens zijn!
Niet realistisch natuurlijk…weet ik ook wel. En natuurlijk vind niet iedereen mij aardig en natuurlijk is niet iedereen het eens met Gemeentebelangen en waar wij voor staan!

Maar om nu op een forum te lezen dat ze Ingeborg van Gemeentebelangen een raar mens vinden!? Zit ik toch niet zo op te wachten!
De worsteling zal nog wel even blijven ben ik bang. Zullen alle andere partijvertegenwoordigers en raadsleden die angst met mij delen? Er waren er zo weinig!

Ingeborg Leerkes
Partijvertegenwoordiger Gemeentebelangen

(foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!