WSV gelukkige winnaar in Groenlo

Maandag 18 mei 2015

Door Eddy van der Poel

Vooraf was er al genoeg te doen over deze wedstrijd. Immers onze huidige trainer wordt het volgend seizoen trainer van Grol. Maar hij wil graag met WSV de stap naar de eerste klasse maken. En laat het lot nu juist deze twee ploegen aan elkaar koppelen, waardoor WSV dus eersteklasser Grol moet verslaan om die doelstelling te bereiken.

Na de eerste 10 minuten, waarin WSV liet zien graag die stap te willen maken, was het toch Grol, dat de bovenliggende partij was. Gelukkig beschikken wij over een uitstekende doelman Michiel van Cranenburgh, die niet van plan was de nul uit handen te geven. Toen dan in de 41ste minuut Lars Hoekman de score opende, kwam met de minuut de overwinning dichterbij. Michiel was het die hoogstpersoonlijk zelf het doelpunt inleidde. Een uittrap van hem bereikte Jamarro Diks, die de verdediging van Grol zijn hielen liet zien en de bal keihard inschoot, maar deze inzet gekeerd zag door de doelman van Grol. De afvallende bal was een prooi voor de schietgrage voeten van Lars Hoekman, wiens droge schuiver de doelman kansloos liet.

Na rust zakte het spelpeil naar een wat lager niveau en kregen de Apeldoorners zelfs een paar uitstekende kansen op meer doelpunten. Eenmaal moest een verdediger van Grol zijn doelman te hulp komen op de doellijn om te voorkomen, dat WSV een riantere uitgangspositie zou behalen voor de return van zondag. Gescoord werd er echter niet meer. Dus begint WSV met de 1-0 voorsprong aan de return, waarna eerst het aantal wedstrijdpunten beslissend is en daarna het doelsaldo, waarbij uitgescoorde doelpunten niet dubbel tellen, om naar de volgende ronde te gaan. Wel kan er worden verlengd met 2 maal een kwartier en dan eventueel strafschoppen.

In die volgende ronde wordt aangetreden tegen de winnaar van SDOUC tegen Voorwaarts Twello. Hier verdedigt SDOUC een 3-0 voorsprong.

Komende zondag eerst de return tussen WSV en Grol. Deze wedstrijd begint als gebruikelijk om 14.00 uur en is ook weer als gebruikelijk te beluisteren via Radio Apeldoorn Sport.Graag ontmoet ik jullie bij die wedstrijd.