WSV wint in en van Wijhe

Woensdag 25 maart 2015

Door Eddy van der Poel

Een zeer verdiende en verdienstelijke 1-3 overwinning in Wijhe op de gelijknamige club was een prima vervolg op de prachtige overwinning vorige week aan de Voorwaarts tegen Voorwaarts. Dezelfde basis werd gevormd door de elf van vorige week en die begonnen, waar ze toen waren geëindigd met scoren. Al in de 7de minuut was Ifè Oduguwa de verdedigers van Wijhe te snel af en zijn voorzet werd door Olaf Kluitenberg in de 0-1 voorsprong omgezet (Video). Vijf minuten later was Jamarro Diks alert op een verkeerde terugspeelbal vanaf de middenlijn door een verdediger van Wijhe. Hij onderschepte de bal en ging alleen op de doelman van Wijhe af en gaf deze geen kans zijn messcherpe inzet te keren (Video).

Ook na rust, in de 49ste minuut, was hij alerter dan de verdediging van Wijhe. Na een fraaie actie van Olaf Kluitenberg werd hij op snelheid aangespeeld en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied en gaf de doelman van Wijhe opnieuw het nakijken 0-3 (Video). Een schoonheidsfoutje in de verder stabiele verdediging van WSV bracht de thuisploeg met een goed lopende aanval op 1-3, maar daarmee was hun kruit verschoten (Video).

Er waren nog wissels aan de kant van WSV, waarin Lars Hoekman Olaf Kluitenberg kwam vervangen, Dylan de Bruin voor de derde keer inviel nu voor Jamarro Diks, die op een prima wedstrijd kan terug kijken en de van een armblessure herstelde Rémy Peters die de moegestreden Jeffrey Joostema mocht vervangen. Door deze laatste wissel moest alleskunner Niels Verschuur van rechts- naar linksachter verhuizen, zodat Rémy zijn plek op de rechterkant kon gaan innemen.

Komende zondag wacht de volgende tegenstander. Dat wordt Lemelerveld uit de gelijknamige plaats. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 14.00 uur aan de Voorwaarts.

Uitslag: Wijhe ‘92 – WSV 1 – 3