WSV wint nipt van Voorwaarts

Zondag 14 september 2014

Door Eddy van der Poel

© WSV Media

Het gemis van de geblesseerde Ramazan Albayrak en Ife Oduguwa mag niet als excuus worden gebruikt voor de matige prestatie in Twello. Al vanaf de aftrap werd er van beide zijden niet goed voetbal gespeeld. En dat door twee ploegen, die het normaliter juist van het voetbal moeten hebben. Voor rust waren er geen noemenswaardige acties, zodat de ruststand van 0-0 volkomen terecht was.

Na rust werd het spel van WSV iets beter en waren we meer op de helft van Voorwaarts te vinden. Dat leverde in de 80ste minuut het gezochte succes op. Een voorzet vanaf de linker vleugel werd door een verdediger van Voorwaarts met de hand onderschept. Dus restte de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip te leggen. Hadden we vorig seizoen nog Ramon Wickerhoff in de gelederen om dit soort buitenkansjes te benutten, nu hebben we Gino de Zeeuw in ons midden. Vastberaden zette hij zich achter de bal en bracht WSV op voorsprong. Daarna vergaten we het meteen af te maken, maar ook Voorwaarts zag geen kans verandering in de stand te brengen. Dus bleef het 0-1 en gingen de drie punten mee naar Apeldoorn.

Het aanmoedigen van je eigen ploeg mag. Het roepen van verwensingen in de richting van scheidsrechters, tegenstanders of zelfs je eigen spelers is iets, wat WSV niet eigen is. Dat moeten we dan ook niet doen.

En nu op naar de volgende wedstrijd. Komende zondag gaan we naar Hengelo om te spelen tegen Achilles ‘12. Nu maar hopen, dat we de goede lijn vast kunnen houden in Hengelo, hoewel dat met de week moeilijker zal worden. Het zal een ploeg echter sterker maken zolang het wel lukt. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.