Help de bevolking van Oekraïne

ZEUR NIET, Apeldoorn is TOP!

Donderdag 29 september 2011

Door apeldoornextra

We hebben het goed in Apeldoorn. Ondanks het verlies in het grondbedrijf, ondanks de bezuinigingen op cultuur, ondanks de abominabele staat waarin sommige wegen verkeren, ondanks de zakkenrollers op de markt, ondanks het gebrek aan hangplekken voor jongeren, ondanks een vechtpartij in De Mheen. Er valt weinig te klagen in Apeldoorn.

Want de criminaliteitscijfers horen bij de laagste van Nederland ook al staan er veel ‘nieuwtjes’ over criminaliteit op het internet. De files zijn maar klein, de parkeerproblemen niet zo heel groot. De leegstand van kantoren baart zorgen, maar is niet onoverkomelijk. En we hebben nog geen studenten die massaal protesteren en de wegen blokkeren om hun eis voor woonruimte kracht bij te zetten.

Dat we in Apeldoorn regelmatig een beetje zuur zijn heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat we, afgezien van die ene gitzwarte Koninginnedag, weinig ellende beleven in Apeldoorn. We zitten hier hoog en droog, dus problemen met wateroverlast zijn relatief gering. Geen grote branden (afgezien van het pand van Van Gelder Papier), geen aardbevingen. We hebben een redelijk gunstig economisch klimaat met mooie grote bedrijven zoals Tomra en Modus Link en kleine bedrijven zoals restaurant Martin’s en autobekleder Meneer Sam. De automobielbranche floreert, we hebben een groente- en fruitgilde dat staat. We hebben attracties van formaat zoals Het Loo, zoals Apenheul, zoals Julianatoren, zoals Omnisport. Veel kritiek kun je dus afdoen als klagen om het klagen. Zeuren dus en Conny Stuart zong het al lang geleden op tekst van Annie MG Schmidt:

Tjongejongejonge wat een toon

Tjongejongejonge niet gewoon

Doe dat allemaal

Met een kannibaal

Maar zeur niet, zeur niet, zeur niet…

Lijkt ons een goede gedachte en is ook beter voor het fysieke, geestelijke en natuurlijke klimaat.

Foto: Maarten Sprangh

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?