ZGAdoet: geslaagde dagen!

Dinsdag 25 maart 2014

Door Redactie

Zorggroep Apeldoorn

Op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart hebben alle locaties van Zorggroep Apeldoorn en omstreken mee gedaan aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. De cliënten en vrijwilligers waren enthousiast en hebben twee dagen gehad met een gouden randje.

Wat konden de cliënten allemaal gaan doen?
Er zijn diverse activiteiten georganiseerd. In Verpleeghuis Casa Bonita bijvoorbeeld is heerlijk gekookt en vrijwilligers hielpen met schilderen. In Mandala namen cliënten deel aan diverse workshops of ze brachten een bezoek aan Intratuin. Ongeveer 20 vrijwilligers hadden hun trouwjurk weer aangetrokken en gaven een bruidsshow in Heerenhof.

Door het slechte weer vrijdag moest de vossenjacht in locatie Randerode binnen plaatsvinden. Dertig cliënten zijn met vrijwilligers de gangen van Randerode doorgereden op zoek naar vossen in ambachten van vroeger en nu. Een schoenpoetser, een postbode, een bakker, een straatventer en een leraar aardrijkskunde. Overal moesten vragen beantwoord worden. Er was een cliënt wiens topografische kennis de leerlingen van de afdeling beveiliging van Aventus verbaasde.

In het Zonnehuis werd gewandeld en stond er heerlijke friet klaar. De locaties werden gedurende de dag bezocht door een contactclown. Het waren voor onze cliënten, maar zeker ook voor de vrijwilligers geslaagde dagen. In totaal zijn er ongeveer 250 vrijwilligers actief geweest binnen Zorggroep Apeldoorn en omstreken. De hele dag werd vanuit Mandala live verslag gedaan van de activiteiten door Radio Apeldoorn.

Gezellige avond
Alle vrijwilligers kregen na afloop een uitnodiging voor een gezellige avond in april. Op deze avond worden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet en zelf in het zonnetje gezet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!