Zieke Christa (31) uit Apeldoorn houdt hoop op een gezond 2018

Zondag 24 december 2017

Door Ben Eggermont

Eigen foto

Christa Brummel uit Apeldoorn is ernstig ziek. Maar de kans op herstel is groot. Mits mensen haar financieel willen steunen. Komt dat geld voor een behandeling in Duitsland bij elkaar, dan gaat zij met haar vriend Henry Ham hoopvol 2018 tegemoet.

Al 16 jaar vecht de 31-jarige Christa tegen de gevolgen van de ziekte van Lyme. Na jaren van klachten kon uiteindelijk de diagnose Lyme vastgesteld worden en volgde jaren van behandeling om de ziekte onder de knie te krijgen. Alles bleek tevergeefs.

In haar zoektocht naar alternatieven samen met haar vriend Henry Ham, kwam ze op het spoor van de in Duitsland reguliere en naar zeggen effectieve stamceltherapie. Deze therapie beoogt het immuunsysteem te herstellen, de basisoorzaak van alle klachten. De reguliere gezondheidszorg in Nederland vergoedt de kosten van deze therapie niet en moet dus uit eigen middelen worden betaald. Dit kunnen Christa en Henry niet zelf opbrengen.

Met een crowdfunding actie willen zij proberen de benodigde middelen bij elkaar te krijgen. In de 6 dagen dat deze actie nu loopt is al een behoorlijk bedrag binnengekomen, maar nog zeker niet voldoende om met de therapie te beginnen.

Ik wil gewoon weer beter worden.
Zij hebben al wel een voorgesprek gehad bij de Infusio kliniek in Frankfurt, een positief gesprek. Zodra er voldoende middelen zijn zullen de vervolgstappen worden gezet. Dat betekent een eenmalige stamcelbehandeling van twee weken in de kliniek in Frankfurt, waarna ze kan terugkeren naar huis om te herstellen.

De resultaten die deze kliniek weet te bereiken zijn zeer hoopgevend voor Christa. Ze houdt rekening met een herstelperiode van minimaal 6 tot 9 maanden of langer. De mate waarin het herstel zich voortzet is en blijft een kwestie van afwachten. Christa en Henry kijken weer met enige hoop de toekomst tegemoet.

Wil je hen steunen, dat kan op https://nl.dreamordonate.com/dromen/ik-wil-weer-leven-3/

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!