Zomerseizoen in de Muziektent: “We komen hier een drankje doen en lopen daarna richting het centrum.”

Maandag 5 juni 2023

Door Kevin van Es

De Stichting Muziektent Oranjepark (SMO) organiseert al ruim 20 jaar, met uitzondering van de corona-jaren, jaarlijks muzikale zondagmiddagen. Deze 17 zondagmiddagen zijn gratis toegankelijk voor de inwoners van Apeldoorn en omgeving, van jong tot oud. Ook afgelopen zondag was het Oranjepark het decor van een geslaagde middag vol hapjes en drankjes, gezelligheid en natuurlijk muziek.

De middag

Bij aankomst was ik een beetje verrast door de drukte. Natuurlijk had ik wel volk verwacht, maar dat het park zo vol zou zitten had ik niet verwacht. Het veelal oudere publiek genoot van een drankje en maakte een praatje onder begeleiding van de band op het podium. De dag werd rond 14:00 afgetrapt door het Apeldoornse trio TMF Soul Classics. Tijdens het optreden scheen de zon scheen volop in het Apeldoornse park, een aantal bezoekers zochten een plekje in de schaduw. Ook de eetkraam van het Apeldoornse Urban Café was druk met hongerige muziekliefhebbers. De rustige klanken op het podium zorgden voor een ontspannen sfeer, er hing een echte zondagmiddag-vibe in het volgepakte Oranjepark. Op het grasveld zat van alles door elkaar heen: van stellen tot eenzame genieters en gezinnen. Ook langs de kant stonden veel fietsers, vooral elektrische, om een glimp op te pikken van het muziekfestijn. 

In het publiek

Een meneer geniet zichtbaar van het weer: “We komen hier even een drankje doen, en lopen daarna wellicht richting het centrum.” De meeste bezoekers kwamen een middag genieten van de natuur en het evenement: “We komen voor het geheel, eigenlijk ken ik de artiesten niet.” Het gratis toegankelijke festival viel bij de meeste toeschouwers in de smaak: “Normaal doen we op de zondag alleen een rondje door de binnenstad, de afgelopen twee zondagen zijn we richting het Oranjepark gewandeld.” 

Tot en met 10 september 2023 verandert het Oranjepark elke zondagmiddag in een muziekevenement. Het programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 á 16.30 uur. Kijk voor het volledige programma op de website van Muziektent Apeldoorn of op hun Facebook-pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!