Zondagskunstroute in de binnenstad, nog wel

Zondag 6 december 2009

Door Leo de Boer

Misschien is zondagmiddag wel het beste moment. De officieuze kunstroute in de binnenstad. Je begint bij de Weekend Galerie aan Loolaan van Ateliers Apeldoorn. Ieder weekend is er werk te zien van één of twee kunstenaars. En ze zijn ook aanwezig. Is het de laatste zondag van de maand dan loop je naar de Westpoint Galerie aan de Handelsstraat. Sinds kort vind je daar het werk van een groep inspirerende kunstenaars. Een grootse en ruime creative plaats. Er is altijd een gast kunstenaar en er speelt meestal wel een band. Het gevaar is wel dat je een tijd blijft hangen, maar we hebben meer te doen.

Op naar CBK Apeldoorn in het ACEC aan de Roggestraat. Hier zit de kunstuitleen en er zijn snel wisselende exposities beeldende kunst en design. Veel jong talent. Tijd voor cappuccino in het relaxte café en luisteren naar het vinyl op de draaitafel. Maar verder. Het Coda laten we even voor wat het is. We zijn nu op zoek naar gratis en snel wisselende exposities. Hoewel? Toch even naar binnen, de trap op, dan naar rechts, daar op de verdiepingis er altijd wel een expositie.

En dan naar het eindpunt. Art Café SamSam aan de Van Kinsbergenstraat. Elke maand een expositie. Als je het treft kom je op de zondagmiddag vernissage. Volle bak, live muziek en tot laat gezellig. Tijd voor een biertje. Veel kunst in de stad. Het gaat goed. Maar hoe lang nog? De Weekend Galerie red het wel maar de Ateliers Apeldoorn hebben toch wel sponsoren nodig in deze tijden. En wat als het West Point gebouw een andere bestemming krijgt? En het CBK? Het zit er net en het wordt nu al met sluiting bedreigd. Dus loop die route en geniet ervan nu het nog kan. En doe er wat aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!