Zwembad De Sprenkelaar tijdelijk gesloten

Dinsdag 10 oktober 2023

Door Redactie

Redactie

Zwembad De Sprenkelaar in Apeldoorn heeft tijdelijk zijn deuren gesloten vanwege een storing in het waterzuiveringssysteem, zo wordt vermeld op het Instagram-account van het zwembad. Het zwembad kan momenteel niet op verantwoorde wijze geopend worden voor het publiek. De storing treft de zoutelektrolyse-installatie, die tien jaar geleden werd geïnstalleerd als onderdeel van een grootschalige renovatie van het zwembad. Dit systeem was ontworpen om het water op een efficiënte manier te zuiveren, zonder de noodzaak van externe chlooraanvoer en opslag.

Storing

De zoutelektrolyse-installatie, die verantwoordelijk is voor de productie van een minder agressief chloorproduct, kampt momenteel met een storing. Als gevolg daarvan is het zwembad gedwongen om zijn activiteiten stop te zetten. Medewerkers van De Sprenkelaar hebben via de officiële sociale mediakanalen van het zwembad laten weten dat het bad gesloten blijft tot nader order. Er is op dit moment geen concrete informatie beschikbaar over wanneer het zwembad weer geopend zal worden.

Instagram

Middels een Instagram-bericht meldt de organisatie het volgende: “Beste bezoekers van de Sprenkelaar. Helaas moeten wij tot nader orde ons bad sluiten. We hebben een storing in de zoutelektrolyse en daarom mogen/ kunnen wij niet verantwoord open. Houd onze berichtgevingskanalen (website, Facebook en instagram) in de gaten. We doen ons uiterste best om de storing te verhelpen.”

Volledige vervanging

De Sprenkelaar staat al geruime tijd op de lijst staat voor volledige vervanging. Het zwembad, dat meer dan 50 jaar oud is, heeft het einde van zijn technische levensduur bereikt. Plannen voor de bouw van een volledig nieuw zwembad aan de Vlijtseweg in Apeldoorn zijn al in ontwikkeling. Dit nieuwe zwembad zal De Sprenkelaar uiteindelijk vervangen.

UPDATE 10-10-2023, 16.00: Het zwembad is inmiddels weer open. De Sprenkelaar deelt het volgende bericht op Facebook: “Beste bezoekers van de Sprenkelaar. Helaas moeten wij tot nader orde ons bad sluiten. We hebben een storing in de zoutelektrolyse en daarom mogen/ kunnen wij niet verantwoord open. Houd onze berichtgevingskanalen (website, Facebook en instagram) in de gaten. We doen onze uiterste best om de storing te verhelpen. Deel dit bericht zo veel mogelijk!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!