Stages bij Apeldoorn Direct

Apeldoorn Direct is op zoek naar twee enthousiaste stagiaires voor hét Apeldoornse mediaplatform. Dit platform werd in 2009 opgericht door Bureau Max als een stadsblog voor en door Apeldoorners, en is inmiddels uitgegroeid tot een bron van nieuws, diepgaande interviews en diverse rubrieken. De redactie is gevestigd op het kantoor van Bureau Max waardoor je als stagiair(e) niet alleen deel uitmaakt van het team van Apeldoorn Direct, maar ook van Bureau Max. 

Journalistiek / mediaredactie

Wat ga je doen?

Als stagiair journalistiek/redactie bij Apeldoorn Direct krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je schrijft veel, neemt interviews af en stelt wekelijks de nieuwsbrief op die naar onze abonnees wordt verstuurd. Daarnaast zoek je naar nieuws en ben je aanwezig bij evenementen, openingen van exposities, winkels en andere zaken. Naast het herschrijven van persberichten verzin je zelf onderwerpen en invalshoeken om over te schrijven.

Wie ben jij?

Met jouw creatieve pen schrijf je boeiende content. Dat doe je door proactief op zoek te gaan naar nieuws en nieuwsfeiten. Een flexibele werkhouding is daarbij noodzakelijk; nieuws kan op elk moment ontstaan én jij wil de eerste zijn die het vertelt. Je weet daarbij handig gebruik te maken van social media om je nieuws te delen.

Wat je bij ons leert

Het is belangrijk dat je uitstekende kennis hebt van de Nederlandse taal en goede kennis van WordPress is een pré. Je leert bij ons hoe je effectief plant en actief schrijft. Ook maak je kennis met het meedraaien op een redactie. 

Werken bij Apeldoorn Direct

Bij Bureau Max en Apeldoorn Direct vinden we het belangrijk dat er naast hard werken ook tijd is voor gezelligheid. Daarom hebben we vrijdagmiddag borrels, organiseren we leuke uitjes en hebben we zo nu en dan een ontbijtoverleg. 

Een dag uit het leven van een stagiair

Stagiair Kevin ging je al voor. In het artikel “Een dag op de redactie van Apeldoorn Direct” schrijft hij over zijn ervaringen. 

Online Marketing

Jij weet je creativiteit handig in te zetten om allerlei soorten content te maken voor Apeldoorn Direct. Het is heel belangrijk dat je uitstekende kennis hebt van de Nederlandse taal. Je bent namelijk niet alleen bezig met het maken van content; je bent ook bezig met het onderhouden van de website en het optimaliseren van teksten. Het is jouw doel om content zo goed mogelijk vindbaar te maken voor Google en dit zo slim mogelijk in te zetten via de juiste social media kanalen. Daarnaast ga jij je bezig houden met social media advertising om hiermee Apeldoorn Direct onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. En werkt het? Dat wil je natuurlijk weten. Meten is weten, dus je bent ook veel bezig met Google Analytics. Oh ja, wij zijn gek op WordPress. Het helpt als jij dat ook voelt.

Werken bij Apeldoorn Direct

Bij Bureau Max en Apeldoorn Direct vinden we het belangrijk dat er naast hard werken ook tijd is voor gezelligheid. Daarom hebben we vrijdagmiddag borrels, organiseren we leuke uitjes en hebben we zo nu en dan een ontbijtoverleg. 

Solliciteren

Ben jij een enthousiaste student met uitstekende kennis van de Nederlandse taal, woonachtig in Apeldoorn en wil je graag ervaring opdoen bij een mediaplatform? Solliciteer dan snel bij Apeldoorn Direct!

Vul onderstaand formulier in. Bellen voor meer info kan natuurlijk ook. Vraag dan even naar Melanie 055-5 270 270.

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!