Oliebollenkraam moet wijken vanwege intocht

Donderdag 14 november 2019

Door Redactie

Wie een rondje loopt door de Apeldoornse binnenstad, zal het vast en zeker zien. Of eigenlijk valt er juist niks te zien. Verwijk’s Gebakkraam, die rond deze tijd van het jaar altijd op het Raadhuisplein staat met onder meer verse oliebollen, is weg. Vanwege de landelijke intocht van Sinterklaas moest de kraam een week weg van het plein.

,,We hoorden het een paar weken geleden, voor we weer gingen beginnen op het Raadhuisplein”, meldt Ronald Verwijk van de oliebollenkraam. Blij is hij er niet mee. ,,Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat we een week geen inkomsten hebben.” En tijdelijk verhuizen naar een andere plek was ook geen optie, meldt hij. ,,Onze aansluitingen voor het water en het gas liggen daar. We draaien op aardgas en niet op flessengas, zoals ze dat noemen, en aardgasaansluitingen liggen niet overal.”

Wel hebben ze die week waarin ze er nu niet staan op een ander tijdstip proberen te herstellen, vertelt hij. ,,We zijn een week eerder opengegaan dit jaar, in de hoop het enigszins te kunnen compenseren.”

Op Facebook blijkt duidelijk dat de Apeldoorners de kraam missen. ,,Te erg verschrikkelijk dat jullie er niet staan”, vindt Mariska Pols van Onselen. Sebastiaan Kros grapt: ,,Uhmmm de intocht duurt maar 1 dag… of was de compensatie groot genoeg voor een week vakantie.” Willeke Koldewijn vindt het maar gek dat ze moeten wijken: ,,Wat is dat voor een onzin.”

Vanaf komende maandag, 18 november, zal de kraam weer op de oude, vertrouwde plek staan.

Naast de oliebollenkraam, hebben ook de cafés die uitkijken op het Raadhuisplein de terrassen moeten weghalen om ruimte te maken voor de intocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!