Mannen aangehouden op verdenking insluiping met geweld

Maandag 15 juni 2015

Door Redactie

In de nacht van zaterdag op zondag 14 juni heeft de politie twee mannen van 20 en 21 uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het plegen van een insluiping met geweld aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn.

Het voorval vond rond 03.10 uur plaats. Een man die antikraak in een oud wijkgebouw aan de Aristotelesstraat woont schrok rond deze tijd wakker van geluiden in zijn slaapkamer. De man stond op en werd vrijwel direct belaagd door twee onbekende mannen, die hem sloegen en schopten en er vervolgens vandoor gingen. De bewoner belde direct 112.

Terwijl de politie met spoed aanrijdend was, werd een verdacht voertuig gesignaleerd op de Anklaarseweg. De politie hield de auto staande en andere agenten reden door naar het gebouw waar de insluipers waren geweest. Mede op basis van een aangetroffen schoenspoor wat overeen bleek te komen met het schoenspoor van één van de inzittenden van de auto, zijn de twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de insluiping.

Bij doorzoeking van de auto zijn een stroomstootwapen en een zaklamp aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Een deel van de buit is buiten de woning teruggevonden, waaronder een tv. Enkele andere goederen, waaronder een telefoon en nog een tv, zijn nog niet gevonden.

De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De geschrokken bewoner heeft aangifte gedaan. Hij hoefde niet naar een dokter. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de inluipers het pand binnen zijn gekomen, ook dit wordt nog onderzocht.

Bron: politie.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!