WSV eenvoudig langs Helios

Donderdag 14 mei 2015

Door Eddy van der Poel

Hoewel er geen belang meer was voor beide ploegen, wilde de thuisploeg de competitie in stijl beëindigen. Met de 5-1 overwinning was niets mis en de dubbele cijfers lagen in het verschiet. Maar de voorwaartsen misten de benodigde scherpte om dit te realiseren.

Onder leiding van de geconcentreerd en uitstekend leidende scheidsrechter Hans Migchelbrink uit Doetinchem nam WSV via Jamarro Diks al in de 4de minuut de leiding. Daarna volhardend in het missen van de mooiste kansen was het Helios, dat bij de enige goed lopende aanval van deze middag langszij kwam. In de 21ste minuut was het aanvoerder Sander Krijns, die de verdediging van WSV het nakijken gaf en de bal op maat voorgaf op zijn maatje Pascal Oguz, die de doelman van WSV geen schijn van kans gaf. Lang bleef het daar niet bij. Opnieuw Jamarro Diks gaf de verdediging van Helios inclusief de wat slecht uit zijn doel komende doelman, weer het nakijken en zette op maat voor. Uit de voorzet kopte Gino de Zeeuw, vanmiddag opererend vanaf het middenveld, de bal binnen en ging WSV opnieuw aan de leiding. In de 39ste minuut was het opnieuw Jamarro Diks die zijn 2de doelpunt en WSV’s derde scoorde. Deze 3-1 werd ook de ruststand.

Na rust ging de thuisploeg en ook Jamarro lustig door. In de 55ste minuut scoorde hij wederom en bracht de stand op 4-1 en in de 74ste bood hij, Gino de Zeeuw, die precies op de goede plaats stond, een niet te missen kans. Daar tussendoor werden er ook fraaie kansen gemist. Zo zag Lars Hoekman de bal tussen hem en het lege doel doorschieten en raakte Niels Verschuur vanaf een meter of 30 de lat net boven de doelman van Helios en via hem ging de bal over de achterlijn. De hoekschop leverde niets op. De eindstand bleef derhalve steken op deze 5-1. Een dikverdiende prima overwinning.

Dat Jamarro zo’n puike wedstrijd afleverde heeft wellicht ook te maken met zijn beslissing om bij WSV te blijven. Uiteraard vinden wij, als begeleiding van WSV dit zowel een verstandige als gelukkige beslissing. Jamarro kan ons nog van menig fraaie actie laten genieten. Hoe je er ook over mag denken het is wel een voetballer met acties, waarvoor je naar het voetballen gaat en die je voetbalhart sneller doet slaan. Jamarro, we wensen je alle succes toe samen met je ploeggenoten.

En nu op naar de volgende wedstrijd. Komende donderdag, Hemelvaartsdag, gaan we massaal naar Groenlo, om daar in de nacompetitie aan te treden tegen de nieuwe ploeg van onze trainer Jeroen Burghout. Grol is via een overwinning op de 12de plaats blijven staan in de eerste klasse E. Zondag daarna komen zij dan naar Apeldoorn voor de return en daarna weten we hoe het verder gaat. Donderdag is er ten gevolge van de zeepkistenraces geen uitzending van Radio Apeldoorn. Maar je kunt met de bus mee om deze wedstrijd zelf gade te slaan.