WSV komt niet goed uit overwintering

Donderdag 12 februari 2015

Door Eddy van der Poel

© WSV

Het zal niemand verbazen, dat de wedstrijd in Denekamp tegen SDC ’12 uit twee helften bestond. Maar voor WSV waren het twee totaal verschillende helften.

In de eerste helft ging WSV, zonder de geblesseerden Lars Hoekman en Thomas Talboom en zonder de op vakantie zijnde topscorer Gino de Zeeuw, frank en vrij en goed combinerend aan het aanvallen. Een spel dat zij graag spelen. Dat leidde in de 35ste minuut tot de meer dan verdiende voorsprong. Het goed vastzetten van de verdediging van SDC en de balverovering door de WSV aanval bracht Olaf Kluitenberg in balbezit. Na een mooie passeerbeweging schoot hij hard en laag de bal in het net 0-1. Dat deze voorsprong ook bij rust nog op het scorebord prijkte was meer een verdienste van de onzuiverheid bij de bezoekers, dan aan het spel van de thuisploeg.

Na rust werd het totaal anders. Of dat nu kwam door de verandering in spelwijze of door de ogenschijnlijke vermoeidheid, die over de Apeldoorners verscheen, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd, was het feit, dat de Denekampers aan de overhand kwamen. Dat leidde in de 50ste minuut tot de gelijkmaker. Een erg makkelijk gegeven strafschop werd benut door Jouri Mensink. Dat het uiteindelijk hiertoe bleef beperkt was voor een groot deel te danken aan het uitstekende keeperswerk van Michiel van Cranenburgh, die een snoeihard schot heel bekwaam stopte. Ook in de voorlaatste minuut wist hij een buitenspeldoelpunt te voorkomen door op uitstekende wijze zichzelf voor het schot van de aanvaller van DSC te gooien. Zo bleef het uiteindelijk bij de 1-1; een uitslag waar iedereen zich uiteindelijk wel in kon vinden.

De andere uitslagen van de concurrentie om de bovenste plaats leidde ook niet tot een naar gevoel in Apeldoorn. Tubantia verloor thuis van Overwetering en Voorwaarts speelde 0-0 gelijk in Ootmarssum terwijl Stevo de punten in Wijhe achterliet.

Komende zondag is het carnavalsweekeinde en dus even geen voetbal. Daarna wacht de volgende tegenstander. Dat wordt KOSC uit Ootmarssum. Daar moeten we nog even iets tegen recht zetten. In oktober vorig jaar verloren we daar met 1-0. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 14.00 uur aan de Voorwaarts. Ook is hij te beluisteren via Radio Apeldoorn Sport.

Graag ontmoet ik jullie bij die wedstrijd.

Eindstand: SDC ‘12 – WSV 1 – 1