WSV overwint problemen en Overwetering

Maandag 8 december 2014

Door Eddy van der Poel

Een vervelende en naargeestige periode kwam deze zondagmiddag ten einde met de aftrap van de wedstrijd WSV-Overwetering. Dat de voetbalbond de thuisploeg niet klein krijgt bewezen de spelers, die namens WSV aan de wedstrijd mochten deelnemen. Via een uitstekende eerste helft, een dito wedstrijdinstelling en strijdlust werd volkomen terecht een 3-0 voorsprong en ruststand verkregen.

Uitblinker (zonder zijn medespelers te kort te willen doen) Ifè Oduguwa was met zijn snelheid menig keer de defensie van de bezoekers te snel af en scoorde twee keer. Bij een andere gelegenheid werd hij in het strafschopgebied tot staan gebracht via een overtreding, waarna de uitstekend leidende Alex Bos uit Elburg niets anders restte dan de bal op de stip te leggen. Gino de Zeeuw weet als geen ander hoe je daaruit moet scoren. Dat bewees hij ook deze middag weer.

Het harde werken in de eerste 45 minuten en de gedwongen rust van de afgelopen 2 weken deden geen goed aan de rest van de wedstrijd. Het tempo zakte en Overwetering kreeg meer greep op het spel van WSV. Toch waren de beste kansen bij de uitvallen voor de thuisploeg. Tot scoren kwamen zij echter niet. Overwetering daarentegen ging door tot de laatste minuut. En daarin vond het zijn beloning. Een vrije trap vanaf een meter of 25 voor het doel viel zo maar binnen. Onderweg werd de bal van richting veranderd en daardoor was de doelman van WSV Machiel van Cranenburgh kansloos.

En nu op naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zondag wacht ons PH in Almelo. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.

Eindstand WSV – sc Overwetering: 3-1