Staat Apeldoorn open voor een asielzoekerscentrum?

Dinsdag 4 november 2014

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn is in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de vestiging van een asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Dit meldt burgemeester John Berends. 

Het COA heeft contact gezocht met de burgemeester en wethouders van Apeldoorn om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Voordat het zover is komt er eerst een breed maatschappelijk gesprek om te bekijken of er draagvlak is onder de Apeldoorners. Burgemeester Berends stelt dat ze niet zomaar ‘ja’ zeggen.

Gesprek met vertegenwoordigers
De burgemeester nodigt vertegenwoordigers uit van dorps- en wijkraden, de zorgsector, onderwijs, politie en woningcorporaties om op maandag 10 november in gesprek te gaan over dit onderwerp. Daarbij willen zij criteria opstellen waaraan het asielzoekerscentrum moet voldoen, welke locatie geschikt is en andere zaken die aanbod komen omtrent dit onderwerp. De inwoners van Apeldoorn worden in volgende fase betrokken bij de zoektocht naar de meest geschikte plek.

De burgemeester en wethouders vinden: ‘Duidelijke uitgangspunten, een transparant proces en een gedegen communicatie’ belangrijk. De verwachting is dat in de eerste maanden van volgend voorjaar duidelijk is waar de opvangvoorziening komt. Uiteindelijk zal die vermoedelijk tegen de zomer open gaan. Onbekend is nog om hoeveel mensen het gaat.

Bron: De stentor

 

Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening. Hoe kijk jij hier tegenaan? Laat een reactie achter.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!