Vrouw aangehouden voor mishandeling agente

Zondag 13 juli 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Apeldoorn – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 juli een 22-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden voor mishandeling van een agente. De vrouw is ingesloten en krijgt proces-verbaal.

De vrouw gedroeg zich rond 03.00 uur vervelend toen ze niet meer naar binnen mocht in een horecagelegenheid in het centrum van Apeldoorn. Om verdere escalatie te voorkomen, wilde de agente de vrouw het uitgaansgebied laten verlaten. De vrouw werd echter direct verbaal en fysiek agressief.

Ze sloeg en schopte de agente ondermeer op het hoofd. De agente liep hierdoor diverse verwondingen op. Ook tijdens haar aanhouding bleef de vrouw zich verzetten.

De vrouw is naar het politiebureau overgebracht. Ze krijgt proces-verbaal voor mishandeling van een politieambtenaar.

Hogere strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 12-07-2014 | 11:35

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!