Verdachte auto-inbraak dankzij getuige aangehouden

Maandag 12 mei 2014

Door Redactie

Redactie

Zondag 11 mei heeft de politie een 43-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van het plegen van twee auto-inbraken vlakbij station De Maten. Van beide auto’s is een raam ingeslagen en uit de auto’s zijn de navigatiesystemen gestolen.

De politie werd rond 17.00 uur gebeld door een getuige die had gezien dat bij een auto een ruit werd ingeslagen en dat de verdachte nog in de auto zat. De politie kwam direct ter plaatse en zag de verdachte uit een auto komen en weglopen. De politie herkende de man meteen omdat hij al vaker aangehouden is voor auto-inbraak.

De verdachte sloeg op de vlucht en sprong vanaf een perron ook op het spoor. Even later wist de man bij zijn fiets te komen die kennelijk in de buurt lag, en ging hij er op de fiets vandoor. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de man, maar trof hem niet meer aan.

De politie wist echter waar de man zou kunnen verblijven en heeft hem korte tijd later in het centrum van Apeldoorn aangehouden. De Apeldoorner is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

De twee gestolen navigatiesystemen zijn nog niet aangetroffen.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 12-05-2014 | 14:55

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!