Cambridge-uitreiking met koninklijk tintje voor leerlingen De Heemgaard

Vrijdag 7 oktober 2016

Door Redactie

Dertig leerlingen van De Heemgaard kregen gisteren hun felbegeerde Cambridge certificaat. In juni slaagden zij voor hun Cambridge English examen. Omdat zij de eerste lichting ‘Cambridge-students’ zijn, reisden de leerlingen in juni in stijl af naar hun examen met een gele, Amerikaanse schoolbus. Gisteren kregen ze, ook in stijl, hun certificaat overhandigd. 

Een koninklijk tintje Net voor de schoolvakantie kregen de leerlingen het bericht dat ze allemaal geslaagd waren. De meesten met een First Certificate maar twee leerlingen zelfs met een Certificate for Advanced English. Omdat dit de eerste leerlingen van De Heemgaard zijn die examen deden in Cambridge English, kreeg de uitreiking een koninklijk tintje. ‘Hoog bezoek’ uit Engeland kwam de leerlingen persoonlijk toespreken en hen complimenteren met het behaalde resultaat.

Cambridge English op De Heemgaard De Heemgaard biedt Cambridge sinds het schooljaar 2013-2014 aan voor leerlingen uit atheneum 2 en 3. De leerlingen bepalen in de vierde klas zelf of ze examen willen doen. Dertig leerlingen kozen hiervoor. Een deel van de leerlingen met een First Certificate gaat door met Cambridge English en doet in juni 2017 examen voor hun voor het Certificate for Advanced English. Dit certificaat is een wereldwijd erkend diploma dat toegang tot buitenlandse universiteiten kan vergemakkelijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!