Apeldoorn telt 160.000 inwoners

Vrijdag 2 december 2016

Door Daniel van Harmelen

Gerard Oltmans

De gemeente Apeldoorn telt officieel 160.000 inwoners. Daarmee blijft Apeldoorn op een elfde plaats in de lijst ‘grootste steden in Nederland’. Het is de eerste keer dat Apeldoorn dit cijfer aantikt.

In 2015 was nog sprake van een groei van 945 bewoners. In 2016 heeft die groei van bijna duizend mensen per jaar zich dus doorgezet, zo blijkt uit een persbericht van de gemeente Apeldoorn. Het cijfer is afhankelijk van nieuwe bewoners die zich in Apeldoorn vestigen, de bewoners die uit de gemeente vertrekken, het aantal geboortes en het aantal sterfgevallen.

Om dit wapenfeit te vieren heeft Apeldoorn nu een campagne op touw gezet. ‘Vind de 160.000ste inwoner!’ roept de gemeente haar inwoners op. Liv Pasman, die ook al ingezet werd voor de promotie van Apeldoorn rondom de Giro D’Italia, speelt ook nu de hoofdrol in een campagne van de gemeente.

Het is overigens inderdaad de vraag wie die 160.000ste inwoner is. Er kunnen namelijk meerdere 160.000ste inwoners zijn, omdat het inwonersaantal sterk fluctueert. Als een gezin verhuist, dan kunnen dat al gauw 5 mensen minder zijn. Het is daarom per definitie onmogelijk om één 160,000ste inwoner aan te wijzen.

De campagne is te volgen op de site www.uitinapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!