Een diepe buiging voor “Her Majesty ” in Podium Gigant

Maandag 19 december 2016

Door Peter Vroon

Her  Majesty: een vijf-mans formatie met gitarist Bertolf Lentink en de zingende drummer Bauke Bakker speelde in Gigant dit weekend. Een compleet uitverkocht Gigant was de plek waarin de geschiedenis werd herbeleefd.

Déjà vu vertelde het verhaal achter de samenwerking tussen David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash & Neil Young. De vier hadden allemaal in topbands gespeeld: Crosby in The Byrds, Stills & Young in Buffalo Springfield en Nash in The Hollies. De beste songs van bands werden vanavond gespeeld.

Naast een geweldig muzikaal eerbetoon was Déjà vu een show  waarin op een onderhoudende manier het verhaal van de jaren zeventig werd verteld , de achtergronden van de vier legendarische muzikanten en hun onvergetelijke songs  met prachtige filmbeelden en foto’s.

Het aanwezige publiek bestond vooral uit 50 plussers, zongen bijna alle nummers mee. Woodstock, Almost cut my hair, Our house, Eight miles high  en vele andere pareltjes uit de geschiedenis  van de Westcoast Pop. Loepzuivere samenzang en een band die beter speelden dan de heren van weleer.

Opmerkelijk dat een Nederlandse coverband overal zulke volle zalen trekt. Het is wel te verklaren omdat het concept van de roaring sixties nog steeds aanspreekt bij de doelgroep die met deze prachtige muziek is op gegroeid.

En de bandleden werden geïnspireerd door Déjà vu omdat hun ouders de plaat in hun kast hadden staan en ze compleet verkocht werden door de mooie klanken.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!