PSA is fractievertegenwoordiger zat

Zaterdag 18 maart 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

De Apeldoornse fractie PSA (Progressief Sociaal Apeldoorn) heeft definitief afscheid genomen van fractievertegenwoordiger Johan Otten. Volgens de PSA is het geen officieel royement. Na zoals dat heet goed overleg is besloten dat Otten niet langer voor de fractie kan werken.

Volgens fractievoorzitter en enig raadslid Bonnie ten Damme is de keuze niet over één nacht ijs gemaakt. Maar ,,hij heeft zoveel nevenfuncties, dat hij voor ons bijna niks meer deed. We hebben hem voor de keuze gesteld: Meer inzetten, of eruit gezet worden. Het werd het laatste.”

Otten zegt zelf daarentegen dat hij uit eigen beweging is opgestapt uit onvrede met de koers van de partij. Dat wordt tegengesproken door zijn voormalige collega’s, die zich al langere tijd ergerden aan zijn beperkte inzet voor de fractie. De politieke aspiraties van Johan Otten houden nog niet op: Hij hoopt op een plek bij de SP Apeldoorn, na de verkiezingen van 2018. ,,Daar worden al gesprekken over gevoerd met voorzitster Sunita Biharie,” vertelt Otten. Navraag bij Biharie levert vooral verwarring op. ,,Wie?” reageert Biharie. ,,Wij zitten niet te wachten op ex-PSA’ers.”

Otten is inmiddels vervangen door Dinie Sloesarwij de Jong. De PSA heeft maar één raadszetel en is daarom – meer dan andere partijen – afhankelijk van fractievertegenwoordigers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!