ChristenUnie wil Jeugdlintje in Apeldoorn

Maandag 15 mei 2017

Door Redactie

De jaarlijkse Lintjesregen is net achter de rug. Dit jaar kregen 22 inwoners van Apeldoorn een Koninklijk schouderklopje. Dit bracht Erik Jan Aalbers, raadslid van de ChristenUnie, op het idee om in Apeldoorn een Jeugdlintje in te voeren. Want voor volwassenen is een onderscheiding leuk en eervol, maar voor kinderen en jongeren óók!

In meerdere gemeenten in ons land zijn de afgelopen jaren Jeugdlintjes ingevoerd. De ChristenUnie in Apeldoorn zou graag zien dat de gemeente ook op die manier waardering kan tonen aan kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen in hun omgeving. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die geruime tijd anderen hebben geholpen of mantelzorger zijn voor hun ouder of broer/zus. Of kinderen die bijzondere activiteiten in hun dorp of buurt hebben georganiseerd of die trouw vrijwilligerswerk doen bij een club, (sport-)vereniging of kinderboerderij. Maar ook jongeren of kinderen die een “heldendaad” hebben verricht of die het lef hebben om onderwerpen op een goede manier bespreekbaar te maken verdienen een Lintje.

Aalbers: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en alles wat je aandacht geeft groeit. Dus loont het om positief gedrag van kinderen en jongeren in de schijnwerpers te zetten. Dat kan met een Jeugdlintje voor jongere inwoners die op een bijzondere manier zich inzetten voor een positief leefklimaat en voor anderen.’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!