Positief parkeernieuws uit de binnenstad

Dinsdag 24 april 2012

Door Frans Sijtsma

Frans Sijtsma

Parkeren is duur, met name in de binnenstad. Daar zijn we het allemaal wel redelijk over eens denk ik. Gelukkig loopt er in Apeldoorn een ondernemer rond die met een gezonde dosis lef de strijd aangegaan is met de gevestigde grote parkeerorganisaties die Apeldoorn rijk is. ApeldoornDirect schreef trouwens al eerder over hem: Rob Versteeg

Rob heeft al een tijdje een parkeerplaats naast de Megamarkt. Ideale locatie en goedkoper dan de parkeergarages als je wat langer in de stad rondloopt.

Ambitieuze ondernemer opent een tweede parkeerplaats

Rob is echter een ambitieuze ondernemer die het niet bij één parkeerplaats wilde laten. Daarom is vanaf vandaag voor mensen die werken in de binnenstad nóg een goedkope parkeerplaats beschikbaar op een prima locatie: tegenover het Potlood

Het is een parkeerplaats met ca. 108 plaatsen voor abonnementhouders: Mensen die werken in de binnenstad, als winkelier of werknemer, kunnen voor € 55,– per maand (incl. BTW!) een abonnement aanschaffen en op die manier goedkoop gebruik maken van een parkeerplaats.

Prima locatie

De parkeerplaats die Rob nu opent is gelegen aan de Kanaalstraat. Het stukje tussen de Stationsstraat en het Kanaal waar vroeger een autobedrijf zat is nu gehuurd door PPS, het bedrijf dat door Versteeg is opgericht.

Van daaruit is het slechts een klein stukje lopen richting Stationstraat en Marktplein, terwijl ook de Hoofdstraat niet ver weg is. Een prima locatie om doordeweek je auto neer te zetten dus. De eerste maanden is het nog even de kat uit de boom kijken hoe alles zich ontwikkelt. Een kantoortje staat er al, en een slagboom is ook al geplaatst.

Geen abonnement?

Ook geen probleem. Winkeliers die sporadisch de auto kwijt willen kunnen dat al voor € 5,50 per dag, of voor € 3,50 per middag. Voorwaarde is wel dat er plaats is natuurlijk. Want 108 plaatsen lijkt veel, maar er werken duizenden mensen in de binnenstad. En velen komen nog steeds regelmatig met de auto.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!