WSV en Stevo delen opnieuw de punten

Dinsdag 14 april 2015

Door Eddy van der Poel

© WSV

In de thuiswedstrijd tegen Stevo kwam WSV niet verder dan een verdiende 1-1. Afgelopen zondag kon de uitwedstrijd ook niet worden omgezet in winst. In beide wedstrijden kwam WSV aan de leiding en moest Stevo gelijk maken.

Met betrekking tot de wedstrijd in Geesteren kunnen we kort zijn over de eerste helft. Met Stephan van Hal onder de lat wegens de, door familie omstandigheden, ontbrekende Michiel van Cranenburgh, Paul Diesel verving de geblesseerde Jeffrey Joostema en de van een schorsing terugkomende Jamarro Diks in de basis ten koste van Olaf Kluitenberg werd de rust met de brilstand bereikt. Hierbij dient eerlijkheidshalve te worden vermeld, dat Stevo de betere kansen had, maar niet tot scoren wist te komen. WSV had veel moeite met de harde, diagonaal over het veld staande wind.

Na rust werd het spel beter en dat betaalde zich al in de 46ste uit. Jamarro Diks werd op de rechtervleugel weggestuurd en zette uitstekend voor, waar Lars Hoekman zijn hoofd tegen de bal zette en de doelman van Stevo kansloos liet. Het had in de 61ste minuut maar zo 0-2 kunnen worden als de bal van de voet van opnieuw Lars vanaf de linkerkant van de middenlijn in het verlaten doel was beland in plaats van tegen de lat. Dat zou een wereldgoal zijn geweest. In plaats daarvan werd het in de 63ste minuut 1-1 toen Stephan van Hal zich verkeek op een hoekschop en de bal zomaar ineens in zijn doel verdween. Daar iedereen zich hiermee leek te verzoenen bloedde de wedstrijd een beetje dood. Toch nestelde WSV zich wat vaster op de 2de plaats, omdat de directe concurrentie daarvoor verloor.

Komende zondag wacht de volgende tegenstander. Dat wordt PH uit Almelo. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 14.00 uur aan de Voorwaarts. Ook is hij te beluisteren via Radio Apeldoorn Sport.

Graag ontmoet ik jullie bij die wedstrijd.

Uitslag: Stevo – WSV 1 – 1