Aftellen geblazen: de NJO Muziekzomer in Apeldoorn

Vrijdag 4 augustus 2017

Door Redactie

Nic Limper

Het is bijna zover, het jaarlijkse festival van het Nationaal Jeugd Orkest begint vandaag! Tussen 4 en 20 augustus spelen de orkesten en ensembles van het NJO in het kader van de Muziekzomer meer dan 60 concerten op de mooiste locaties van Gelderland, met uitstapjes naar Enschede en Amsterdam. Ook in en om Apeldoorn kunnen muziekliefhebbers van alle leeftijden hun hart ophalen aan een reeks bijzondere activiteiten en concerten.

Een heerlijke zondag in het park wordt nóg leuker als er livemuziek is. De klanken van Pelgrim Brass zullen menig Oranjeparkbezoeker laten genieten. Het Ardemus Kwartet zorgt in Park Zuidbroek voor soepele saxofoonklanken met een repertoire bestaande uit internationale werken van onder andere Alexander Glazunov. Ditzelfde kwartet is nogmaals te horen in de Dorpskerk in Wilp. Ook de Kapel in Hoog Soeren opent haar deuren voor een NJO-ensemble: het Cheng Kwartet speelt hier een door kunststroming De Stijl geïnspireerd programma.

Liever de concerten actief beleven? Tijdens een wandeling bij Paleispark Het Loo staan maar liefst drie ensembles voor het publiek klaar.
Zoals vanouds is ook Voormalig Zendstation Radio Kootwijk een belangrijke locatie voor de Muziekzomer. Hier vinden bijvoorbeeld de komische familievoorstelling De Toverfluit (6+) en De Stijl naar het stuk van Louis Andriessen plaats. Ook is het de plek om Jong Metropole te zien swingen, en de voorstelling Young Artist in Dance van dichtbij mee te maken. Met een keur aan unieke locaties kunt u altijd ergens terecht voor een bijzonder concert. Taiwanees-Deens duo SPRONG zorgt met Akim Moiseenkov voor een muziektheatrale beleving in het Ketelhuis, en Maikel Claessens brengt vakwerk in slagwerk naar nieuwe hoogtes in Galerie Bij Krepel op Landgoed Klarenbeek. Treeo HOUT speelt in CODA Museum een door de tentoonstelling geïnspireerd programma, The New String Trio treedt op tijdens een heerlijke zondagse lunch in Huisje James en onder het genot van een biertje kunt u luisteren naar duo SaxYOn in Brouwerij de  Vlijt op het Zwitsalterrein.

In Theater Orpheus ziin gedurende de Muziekzomer diverse ensembles te bewonderen. Pulse Wave speelt er onder andere het Kwartet voor het einde der tijden van Messiaen in een bijzondere, intieme setting. Young artist in residence Ella van Poucke verschijnt tevens op de bühne in Orpheus met een heuse Brahmsmarathon. In zo’n groot theater is natuurlijk ook voldoende plaats voor een heel orkest!
Zowel Jong Metropole als het NJO onder leiding van Mark Wigglesworth geven een speciale openbare repetitie met daaropvolgend een Muziekzomercafé voor een uniek kijkje achter de schermen. Als afsluiter van de NJO Muziekzomer speelt het NJO o.l.v. van Mark Wigglesworth een
keur aan symfonische meesterwerken, waaronder Korngolds Vioolconcert met solist Simone Lamsma.

Alle informatie over de concerten kun je terugvinden op de site van de Muziekzomer http://www.muziekzomer.nl/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!