Ontmoet ‘levende boeken’ en laat je vooroordelen verdwijnen in CODA

Maandag 29 april 2024

Door Redactie

Zaterdag 4 mei nodigt CODA Centrale Bibliotheek je uit voor een bijzondere ervaring: Living Library. Tijdens dit evenement krijg je de kans om ‘levende boeken’ te ‘lenen’, waaronder mensen met diverse achtergronden en ervaringen.

Confrontatie met Vooroordelen

In de ontmoeting met deze ‘levende boeken’ worden bezoekers uitgedaagd om hun eigen vooroordelen onder ogen te zien. Klopt jouw beeld van iemand op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De levende boeken vertegenwoordigen mensen die je wellicht niet snel spreekt in het dagelijks leven. Door hun verhalen te horen, word je uitgenodigd om verder te kijken dan oppervlakkige aannames.

Diverse Gesprekspartners

Dit jaar biedt Living Library een selectie van ruim tien gesprekspartners, elk met hun eigen unieke verhaal. Onder hen is bijvoorbeeld een donorkind met twee moeders, die haar ervaringen wil delen over opgroeien in een niet-traditioneel gezin. Een ander ‘levende boek’ is een laaggeletterde persoon die decennialang zijn moeite met lezen en schrijven verborgen hield voor zijn omgeving. Ook zijn er gesprekspartners zoals een tattoo man, iemand met een fysieke beperking, en een non-binair persoon.

Levendige Conversaties

Deelnemers aan Living Library kunnen een ‘boek’ kiezen uit een catalogus en vervolgens een gesprek van 20 tot 30 minuten aangaan. De interactie is informeel en open, waardoor er ruimte is voor diepgaande gesprekken en het stellen van vragen.

Praktische Details

Je bent van harte welkom op zaterdag 4 mei tussen 12.00 en 16.00 uur in CODA Centrale Bibliotheek. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/livinglibrary.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!