Help de bevolking van Oekraïne

American Football in Apeldoorn

Donderdag 23 augustus 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Het multomapbriefje deed het me natuurlijk al vermoeden. Voor meer informatie kan ik niet bellen, op internet kijken, Facebooken, sms-en, want er staat niets anders vermeld dan een naam en huisadres. Meteen om in te schrijven en wel voor het American Football team dat door initiatiefnemer Charles A.M. Landewé in oprichting is.

Het nieuws dat in tijden van posters, flyers en twitterberichten mij niet via hypermoderne mediamogelijkheden, maar via een multomapblaadje en geschreven tekst mij bereikt, trekt mijn aandacht. Onze aanstaande premier Emiel Roemer moet er in elk geval voor wijken.

Ik wil wel, want American Football vind ik een vette sport. Rugbyers zullen het vast niet met mij eens zijn, noch de voetballers die zullen zeggen dat er maar één echt soort voetbal is. Toch boeit mij dit spel van korte dynamische momenten, het schaakspel tussen coaches, tactische varianten van aanval en verdediging en het entertainment. Over dit laatste weet ik dat het slechts een illusie betreft als ik de sport in Nederland ga beoefenen.

Tig vragen komen er in me op. Waar gaan we dit doen? Hoe vaak gaan we spelen? Waar moet ik zoal naartoe rijden? Als ik niet wil scheidsen, mag ik dan wel spelen? Moet ik dan ook zo’n duur beschermpak aanschaffen? Ik heb nog wel thuis een scooterhelm. Dan is het toch wel jammer… zo’n multomapblaadje. Ik kan natuurlijk een brief schrijven met al die vragen, een postzegel kopen en de brief versturen. Misschien doe ik daarna dan nog wel een paar brieven, want ik vergeet altijd wel iets te vragen. Dat overkomt me nu eenmaal.

En toch hè… Toch heeft het mijn aandacht! Als ik het doe, wie gaan er nog meer?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?