Apeldoorn loopt uit voor derde editie Maaiveld Festival

Donderdag 9 mei 2024

Door Kevin van Es

Dans, zang en cultuur komen samen bij de derde editie van het Apeldoornse Maaiveld Festival, gedurende twee dagen op diverse locaties in het stationsgebied van Apeldoorn, met meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows.

Enthousiast ontvangst

Artiesten vanuit alle hoeken van het land vinden dit weekend de weg richting Apeldoorn. Ook de bezoekers trekken massaal richting het station. Toevallig passerende fietsers stoppen om een glimp van het optreden op de Mainstage op te vangen. Nadat wethouder volkshuisvesting, cultuur en ruimtelijke ordening, Peter Messerschmidt, zijn dank naar de betrokken partijen uit heeft gesproken kan het avondprogramma van het festival beginnen. De Amsterdamse singer-songwriter Douwe Bob zorgt voor een sfeervol begin van de avond op het Stationsplein.

Festival areas

Het Stationsplein, het hart van het festival, verwelkomt bezoekers met de Mainstage, Stage Plein, Stage De Kus & Balustrade. De Nettenfabriek is opgedeeld in meerdere locaties, namelijk de Parking, Drakenloods, het Ketelhuis, de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, het Saxion grasveld en natuurlijk de Sena Performers Talent Stage. Bij Wittenborg, aan de Spoorstraat 23, zijn op Hemelvaartsdag twee voorstellingen van “Annet” van acteur Bas Keizer, toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Station Royaal biedt drankjes en lunch, met openingstijden verlengd tot 22:00 uur tijdens het festival.

Binnen een loopafstand van minder dan 10 minuten van het Stationsplein bevindt zich de beroemde De Freule-brug over het Apeldoorns Kanaal. Boven het water is slechts het puntje van een dak zichtbaar. Op zowel woensdag als donderdag fungeert dit dak als het opmerkelijke decor voor de voorstelling genaamd “Hellend Vlak”.

Partners

Het Maaiveld Festival is een gezamenlijk initiatief van Stichting Culturele Evenementen Apeldoorn, opgericht door CODA, Orkest de Ereprijs, ACEC, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orpheus. Samen hebben deze culturele organisaties een festival gecreëerd dat boeiende, verrassende en onverwachte verbindingen legt tussen diverse muziekgenres, beeldende kunst en andere artistieke expressievormen.

Raadpleeg de plattegrond en verken de unieke locaties en optredens.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!