Apeldoorn loopt uit voor Winterloverz

Dinsdag 31 december 2013

Door Karin van der Wekke

Walter Schiphorst

Op zaterdag 28 december werd er voor het eerst in jaren een dancefeest georganiseerd in de Americahal. Drie dagen voor Oud en Nieuw mag je dit op z’n minst een risico noemen. In november werd een soortgelijk feest nog geannuleerd wegens een slechte kaartverkoop. Maar Edu Jourdin bekend van het Summerloverz festival durfde het toch aan, en met succes. Deze eerste editie van Winterloverz smaakt naar meer!

De avond werd afgetrapt door twee Apeldoornse dj’s. Oude rot in het vak Michael en DJV2 mochten dik anderhalf uur hun gang gaan. Zij werden gevolgd door technogodin Isis. Nu maak je mij daar erg gelukkig mee, maar deze dancestyle was helaas niet aan het aanwezige publiek besteed. Publiek dat lekker op z’n Apeldoorns stil stond voor de speakers. Gelukkig veranderde dit toen Billy the Kit plaats nam achter de decks. Want pure house in combinatie met een hoger alcoholniveau kon de massa wel in beweging brengen.

Muziek en sfeer maken een feest, maar ook de faciliteiten zijn in mijn ogen een belangrijk onderdeel voor een geslaagde avond. En die faciliteiten waren dik in orde. Een keurige garderobe, redelijk schone wc’s met weinig wachttijd en een snelle afhandeling bij de bar.

Uiteindelijk hebben ruim 4000 mensen het evenement bezocht. Een prettige sfeer, volle zaal en de vele positieve reacties achteraf kunnen in mijn ogen maar één ding betekenen. Volgend jaar weer!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!