Apeldoornse componist en cameraman winnen prijzen met filmproject

Dinsdag 23 april 2019

Door Redactie

De Apeldoornse producer/componist Fanuel Coenraad (Lapanouse Music) en cameraman Martijn Hoiting (Cambition) hebben afgelopen weekend tijdens het International Short Film Festival in Nijmegen meerdere prijzen gewonnen met de film ‘TAP’. De twee zijn onderdeel van het team ‘Schobbejak’ en hielden zich de afgelopen tijd bezig met het maken van een short movie.

De film werd in 48 uur gemaakt. ,,Begin dit jaar werd ik door Bjorne gevraagd of ik hier aan mee wou werken”, vertelt Fanuel. ,,Hiervoor zou ik alle muziek schrijven. Met mijn team ging ik in het laatste weekend van maart aan de gang. Samen met Jules Dekker, die voor de mix en finishing touch zorgt, violiste Jessie Kamp die de viool prachtig inspeelt, May Hollermann die de titelsong zingt en samen met Minke Maat ook de tekst heeft geschreven hebben we in 48 uur alle muziek kunnen inleveren.”

Fanuel geeft aan het nog steeds niet te kunnen geloven. ,,Mijn hele leven heb ik al passie voor filmmuziek en heel veel tijd en energie stop ik in de muziek. Elke dag ben ik dankbaar dat mijn opa mij piano heeft leren spelen. Nu is mijn eerste film gelijk een awardwinner. Ook het commentaar van de jury is te bijzonder, waar werd gezegd dat de titelsong Hollywood-waardig is.”

De film werd door het publiek gekozen tot de beste Gelderse film, Fanuel en actrice May Hollermann (bekend van onder meer Brugklas) wonnen een prijs voor ‘Best Music Score’ met onder andere het nummer ‘Bring The Dawn’ en de film werd de ‘3de Beste Film’. Daarnaast kreeg de film talloze nominaties, zoals voor Best Poster, Best Actress, Best Director, Best Actor en Best Writing.

De film TAP zal binnenkort getoond worden in het Focus Filmtheater Arnhem en het LUX Nijmegen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!