Apeldoornse documentairefotograaf Bobby Regensburg exposeert

Donderdag 31 december 2015

Door Redactie

 

Van woensdag 6 januari tot en met zondag 7 februari 2016 exposeert documentairefotograaf Bobby Regensburg zijn vrij werk in Een ontmoeting met ISRAEL. De opening van deze fototentoonstelling is zaterdag 9 januari 2016 vanaf 16.00 uur in het ACEC gebouw in Apeldoorn. Toegang is gratis.

Israël en Palestijnse gebieden worden geteisterd door wederzijdse angst en terreur tussen Joden en Arabieren. Een oplossing voor dit complexe conflict lijkt niet ophanden. Ondertussen woedt er een mediaoorlog. Wat is leugen, wat is waarheid? De werkelijkheid ligt ergens in het midden. Regensburg begon de reis zonder verwachtingen, maar met de hoop op mooie verhalen en ontmoetingen.

Een ontmoeting met ISRAEL laat beelden zien die voor media geen nieuwswaarde bevatten. Media tonen de uitzondering; Regensburg toont het alledaagse. Zijn reis naar Israël voert hem niet naar de oorlogsgebieden, maar naar de woonwijken. In juni 2015 stapt Regensburg op het vliegtuig richting Tel Aviv en reist per trein naar het noorden, naar Haifa. Hier huurt hij een auto waarmee hij het land doorkruist: van de noordelijke Golanhoogten naar het stedelijke Jeruzalem. Door de Negev woestijn in het zuiden naar het midden van Tel Aviv-Jaffa. En hij maakt foto’s. Ongeënsceneerd. Rauw. Zwart-wit, zoals ons beeld is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!