Apeldoornse kunstroute op landelijke website

Dinsdag 11 november 2014

Door Redactie

© Kunstroute

Sinds begin november is de website kunstroutes.info online, met routes langs openbare kunst in Nederlandse steden. Belangstellenden kunnen op deze website de route van hun keuze downloaden tegen een kleine vergoedingen. De website toont per route voorbeelden van de te bezichtigen kunst en daarnaast alle benodigde informatie: de lengte van de route, korte omschrijving, aantal kunstobjecten en de omvang van de routebeschrijving. Er zijn momenteel negen routes beschikbaar, in evenzoveel steden. Ook van Apeldoorn is een kunstroute beschikbaar.

De route in Apeldoorn vormt een langgerekt lint langs en door het centrum tot aan de Grote Kerk. Bijzonder zijn enkele kunstwerken van de Apeldoornse kunstenaar Tirza Verrips. Ook andere kunstwerken vallen op, zoals een wiskundig parkje, het ‘reizend zand’ en ‘Selvetica Plastica’. Het meest bekend is ‘De Kus’ van Henneman.

De routes bevatten niet alleen werken van ‘erkende’ kunstenaars, maar ook historische kunstobjecten en creatieve uitingen van bewoners. De routebeschrijvingen gaan uiteraard vergezeld van een plattegrond. En ze geven achtergrondinformatie bij een aantal kunstwerken en kunstenaars. De website bevat op dit moment verder routes langs kunst in Utrecht, Arnhem, Zwolle, Groningen, Alkmaar, Tiel, Culemborg en Amsterdam. De komende tijd zal het aantal routes verder worden uitgebreid.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?