Apeldoorn gaststad voor sportief Blue Light United Event

Donderdag 2 mei 2024

Door Redactie

Apeldoorn zal van 23 tot en met 25 mei 2024 de eerste gaststad zijn voor het Blue Light United Event (BLUE). BLUE, een nieuw nationaal sportevenement, vindt zijn oorsprong in de internationale World Police & Fire Games die in 2022 in Rotterdam plaatsvonden. Naast een grootschalig sportevenement, zal BLUE ook dienen als podium voor onze hulpverleners, die dag in dag uit zich inzetten om de samenleving veilig te houden.

Sportpark Orderbos als Decor

Het Apeldoornse sportpark Orderbos zal het toneel zijn voor deze inaugurele editie. Meer dan 1.500 sporters, werkzaam bij de politie, brandweer, gemeenten (BOA’s), ambulancediensten en douane, zullen hun krachten meten in minstens tien verschillende sporten, waaronder atletiek, CrossFit, survival run en voetbal. Sport draagt niet alleen bij aan gezondheid en fitheid, maar verbindt ook mensen met elkaar, wat tijdens BLUE goed zichtbaar zal zijn.

Uitgebreid Randprogramma

Het Blue Light United Event biedt meer dan alleen sport voor hulpverleners. Naast de verschillende sporten is er in het BLUE Village een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen de hele dag door deelnemen aan een uitgebreid programma, waaronder een infomarkt waar mensen kennis kunnen maken met diverse organisaties, optredens van bekende en minder bekende artiesten, clinics, demonstraties en een foodcourt waar ruimte is voor gesprek en ontmoeting.

“Dit past super goed bij Apeldoorn!”

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn toont zich verheugd over de komst van BLUE naar de stad: “Dit evenement past perfect bij Apeldoorn als Stad van Veiligheid. We hebben de Politieacademie, het opleidingscentrum van de Marechaussee, en HBO Saxion en MBO Aventus bieden een breed scala aan veiligheidsopleidingen. Hulpverleners kunnen altijd op ons respect rekenen. Dus van harte welkom, in sportpark Orderbos!”

Ideale locatie

Eva van der Vegt, directeur van Blue Light United Event, voegt toe: “We streven ernaar een platform te bieden waar hulpverleners uit verschillende disciplines en locaties samenkomen en elkaar buiten werktijd op een ontspannen manier kunnen ontmoeten, door middel van sport en cultuur. Apeldoorn biedt de ideale locatie met het Orderbos: het grote aantal sportverenigingen en het ruime veld in het midden waar het BLUE Village kan worden opgebouwd, maken het een aantrekkelijke plek voor zowel deelnemers als bezoekers. We zijn Apeldoorn dankbaar voor de gastvrijheid.”

Line-up

Blue Light United Event (BLUE) heeft de eerste namen van de line-up voor het gratis toegankelijke BLUE Village bekendgemaakt. Onder andere Douwe Bob, Niels Geusebroek en ABBA Gold Europe zullen optreden tijdens de eerste editie van het evenement. Op de openingsdag betreedt Douwe Bob het podium, gevolgd door ABBA Gold Europe om de eerste dag af te sluiten. Cabarettrio De Tunes zal optreden op vrijdag, terwijl op zaterdag onder andere Niels Geusebroek zijn krachtige stem zal laten horen. Daarnaast zal Alain Clark het programma completeren, waarbij een veelzijdigheid aan muziekstijlen beloofd wordt, van lokaal talent tot bekende artiesten uit binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!