ASK’s Peter Pan: de allerlaatste puntjes op de i

Maandag 25 november 2019

Door Redactie

Duizenden Apeldoornse basisschoolleerlingen zullen komende week op het puntje van de stoel zitten in Theater Orpheus. Een groot deel van hen is waarschijnlijk nog nooit in een schouwburg geweest en dat is precies ook het doel van het ASK-Theater: ,,Jonge kinderen in aanraking brengen met toneel in een echte schouwburg. Zij zijn misschien de spelers van morgen, maar zeker de bezoekers in de toekomst”, zo meldt de website van de ASK. Vanaf morgen, dinsdag 26 november, brengen de spelers en alle vrijwilligers er omheen het stuk Peter Pan. Onze fotograaf ging langs bij de laatste repetitie afgelopen weekend in De Loods in Apeldoorn Noord. ASK-regisseur Christian Kluft vertelt over de voorbereidingen, de repetities en de voorstellingen…

De laatste repetities en de generale zijn inmiddels geweest he? Hoe ging het?

,,Het ging goed! Er zat lekker tempo in en alle dingen vielen op hun plek.”

Zijn jullie er klaar voor?

,,In principe zijn we er klaar voor! Maar de laatste momenten in de schouwburg zelf zijn belangrijke momenten om alles goed in Orpheus neer te zetten.  Dan doen we ook de belichting om het hele plaatje compleet te maken.”

Hebben jullie steeds gerepeteerd in de Loods?

,,Nee, we hebben alleen de laatste 3 zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur daar geoefend. Alle woensdagen oefenen we in het Web.”

Wat maakt deze locatie fijn?

,,Hier heb je de ruimte en kan je aan het einde met wat decors oefenen. Dat is echt een luxe. We hebben dit jaar een stukje hal extra kunnen gebruiken de laatste maand, zodat we ook het vliegen hier konden oefenen. Dat was heel fijn met de decors erbij. Het nadeel is dat er geen verwarming is. Rond deze tijd is het dus erg koud.”

Is het heel anders om dan in Orpheus te staan?

,,Jazeker. Nu heb je al wel iets ervaring met de decors, We hebben wel eens tijden gehad dat we pas tijdens de generale in Orpheus voor het eerst de decors zagen als speler. Dan is het wel even wennen. Natuurlijk is het in Orpheus straks nog weer anders, maar je hebt wel weer iets meer een idee.”

Zijn jullie zenuwachtig?

,,Natuurlijk, maar dat is ook gezond. Die zenuwen helpen je om scherp te blijven.”

Hebben jullie nog iets speciaals om die zenuwen weg te krijgen?

,,Ik doe altijd een praatje vooraf. Daar probeer ik ze zoveel mogelijk aan te geven dat ze vertrouwen moeten hebben en vooral moeten gaan genieten. Dat straal je ook weer af op het podium.”

Hoeveel mensen doen er mee?

,,We hebben een cast van 33 mensen, maar met alle decorsmensen, gastheren en gastvrouwen, mannen voor het vliegen en al het andere er omheen zijn we met zo’n 70 vrijwilligers.”

Hoeveel repetities zijn er aan vooraf gegaan?

,,We beginnen in april en oefenen dan elke woensdagavond, met uitzondering van de vakanties. Daarnaast oefenen we de laatste 3 zaterdagen hele dagen er extra bij.”

Waarom moeten lezers komen kijken?

,,Het is een geweldige musical waarin een hoop te beleven en te zien is! Je waant je in het wonderland en hebt zelfs het idee dat je meevaart op het schip van kapitein Haak! Het is echt een hele leuke en spectaculaire voorstelling met prachtige muziek en hele gave special effects!”

Zelf ook zin om bij één van de voorstellingen te zijn? Apeldoorn Direct mag 3 x 4 kaarten weggeven voor de voorstelling van donderdagavond 28 november. Laat vóór dinsdagochtend 26 november 11.00 uur onder ons bericht op Facebook weten waar jij als eerste aan denkt bij het verhaal van Peter Pan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?