Bestuur trekt stekker uit Kanaalconcerten

Maandag 24 februari 2020

Door Redactie

Kanaalconcerten

De organisatie van de Stichting Kanaalconcerten heeft besloten te stoppen met de organisatie van dit Apeldoorns evenement, zo laat het bestuur weten. Het einde van het tweedaagse muziekfestival heeft te maken met een teruglopende financiële buffer als gevolg van een halvering van de gemeentesubsidie. Deze subsidie was altijd keihard nodig aangezien het een voor de toeschouwers gratis toegankelijk evenement is.

Teveel risico

De Kanaalconcerten is, na 14 keer te hebben plaatsgevonden bij het Apeldoorns kanaal, een begrip geworden in de regio. Sinds een paar jaar merkte het bestuur dat de sponsorgelden langzaam terugliepen. Daarnaast was het slechte weer van 2019 sterk merkbaar in het financiële resultaat van die editie. Tot overmaat van ramp werd onlangs bekend dat de Gemeente Apeldoorn de verwachte subsidie halveert. ,,Hierdoor worden de financiële risico’s voor het muziekfestival, dat plaats zou vinden in het laatste weekend van augustus, te hoog”, legt Antoine Joosten uit, voorzitter van het bestuur.

Zonder de nodige financiële reserves wordt het risico voor de organisatie te groot. Dit risico wil het bestuur niet terugleggen bij alle partijen, sponsoren, artiesten, leveranciers en vrijwilligers die het evenement ieder jaar tot een succes hebben weten te maken. Daarom is na veel overleg besloten om de herinnering aan de Kanaalconcerten te laten zoals deze is en alle werkzaamheden te stoppen.

Festival van formaat

Vanuit De wijkraad Welgelegen werd in 2005 het idee gelanceerd om jaarlijks een kanaalconcert of een aantal kanaalconcerten te organiseren waar de bevolking gratis van kan genieten. Het muziekfestival groeide uit tot een festival van formaat waar duizenden bezoekers ieder jaar genoten van diverse artiesten op twee verschillende podia. ,,Na dit jaren te hebben gedaan voor de Apeldoornse inwoners, met ontzettend veel toewijding en plezier, is er nu een einde gekomen aan de Kanaalconcerten”, laat voorzitter Antoine Joosten teleurgesteld weten.

Uiteraard zijn sponsoren, artiesten, leveranciers, vrijwilligers en andere trouwe betrokkenen reeds ingelicht over dit besluit. Hoofdsponsor Monuta: ,,We begrijpen de beslissing van het bestuur van de Kanaalconcerten. Het is erg jammer dat er nu – na 14 succesvolle edities – een einde komt aan dit muzikale feest in Apeldoorn. We zijn vooral het bestuur en alle vrijwilligers dankbaar voor de jarenlange inzet.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!