Boek Nanda Roep genomineerd voor The Indie Awards

Dinsdag 9 februari 2021

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

Een hele eer vindt de Apeldoornse schrijfster Nanda Roep het. Haar boek ‘Leugens in de Lente’ is genomineerd voor The Indie Awards. De wat? Nou, de Indie Awards dus. En dat heeft dan weer niks met Indië te maken, iets wat je misschien snel zou denken.

Indie betekent ‘independent’, legt Nanda uit. Het is dan ook dé literaire prijs voor zogeheten indie-auteurs. Oftewel dus boeken uitgegeven in eigen beheer. En een onafhankelijke maker, dat werd Nanda toen ze Uitgeverij Nanda oprichtte in 2010. De nominatie zorgde dan ook voor een groot gevoel van trots bij de schrijfster. “Het raakte me zo toen ik dit hoorde. Ik realiseerde me dat ik dit al die jaren al zelf doe en blijkbaar wordt dat gezien en opgemerkt. Want ik ben aangemeld blijkbaar. Het voelde echt als een knuffel door mijn vakgebied”, concludeert ze.

Categorieën

Inmiddels is de stemronde gestart voor de publieksprijs. Prijzen worden hierin uitgereikt voor ‘Beste boek’, ‘Meest leerzame boek’, ‘Mooiste cover’ en ‘Leukste kinderboek’.  Naast publieksprijzen worden er ook juryprijzen uitgereikt voor bijvoorbeeld ‘Beste boek’, ‘Meest verrassende plottwist’ en ‘Meest memorabele personage’. ‘Leugens in de Lente’ kwam uit in februari 2020 en staat nu in de longlist tussen 50 andere fictieboeken. Daarnaast is er een longlist met 19 non-fictieboeken en 15 kinderboeken.

Het boek van Nanda Roep wordt over het algemeen goed gewaardeerd. Zo zegt Marieke ‘t Hart, hoofdredactrice Telegraaf VROUW, erover: “Heerlijk boek. Spannend en romantisch tegelijk!” en noemt de auteur van onder meer ‘Zwaar Verliefd’, Chantal van Gastel het: “Desperate Housewives van eigen bodem. Niets is wat het lijkt.”

Bekijk hieronder een filmpje over de Indie Awards:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!