Boeken ruilen bij McDonald’s

Zaterdag 17 oktober 2015

Door Redactie

www.flickr.com

De McBoekenkast doet zijn intrede bij McDonald’s Apeldoorn Zuid

Vanaf vandaag kunnen kinderen bij het McDonald’s restaurant in Apeldoorn Zuid een uitgelezen boek omruilen voor een nog niet gelezen boek. Het initiatief wordt gesteund door CODA.

De gastvrouwen van McDonald’s Apeldoorn Zuid zagen de start van het nieuwe Happy Meal thema ‘Books’ deze week, als een uitgelezen kans om de McBoekenkast neer te zetten waar ze al een tijd aan dachten.

In de boekenkast staan boeken voor alle leeftijden die nog prima een ronde mee kunnen te wachten op een nieuwe eigenaar. Het idee is simpel, maar mist zeker zijn doel niet. In het ruilsysteem van de McBoekenkast is elk boek gelijk en heeft elk kind dus ruim keus, zonder dat ouders er geld aan hoeven uit te geven.

De boeken uit de boekenkast zijn niet alleen te gebruiken voor het ruilsysteem, maar kunnen ook gelezen worden door kinderen en ouders tijdens hun bezoek aan het restaurant. De hostesses van het restaurant helpen de kinderen bij het maken van een keuze uit de boeken en lezen er uit voor.

Ook zal CODA regelmatig voorleessessies gaan houden in het restaurant. De eerste voorleessessie staat gepland op aanstaande zondag 18 oktober om tussen 16.00 en 17.00 uur.

Er zal in de kast ook een showmodel van het Boekstartkoffertje te vinden zijn. Het Boekstartkoffertje, voorzien van leuke inhoud, ontvangen ouders als ze hun kind inschrijven bij de bibliotheek. Inschrijven voor het Boekstartprogramma kan vanaf nu ook bij McDonald’s Apeldoorn Zuid.

CODA is enthousiast over het initiatief van McDonald’s. Coördinator van BoekStart, werkzaam bij CODA, Kitty Nieuwenburg: “Het landelijke project Boekstart wil de taalontwikkeling van kinderen zo vroeg mogelijk stimuleren. De gemeente Apeldoorn, Jeugdgezondheidszorgorganisatie Vérian en CODA Bibliotheek steunen dit initiatief.”

Franchisenemer van McDonald’s Apeldoorn-Deventer Henk Koning, is trots op dit nieuwe initiatief in één van zijn restaurants. “Lezen is leuk en superbelangrijk. Ik vind het fantastisch dat wij hieraan op een laagdrempelige manier met een grote funfactor kunnen bijdragen.  En dat CODA ons steunt is een groot compliment dat we met het starten van de McBoekenkast op de goede weg zitten.”

Mocht de McBoekenkast een succes blijken is Henk Koning van plan ook boekenkasten te plaatsen in zijn andere restaurants.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!