Borrelnood 100 de lucht in

Vrijdag 9 september 2016

Door Peter Vroon

Nog minder dan een week en dan is het klaar. De Borrelnood, maandelijkse borrel voor en door Apeldoornse creatievelingen, houdt op te bestaan. Spectaculair was de start van Borrelnood 1 en spectaculair was dan ook het ophangen van de banner van ‘de Borrelnood nummer 100’, de laatste, die vrijdag 16 september zal plaatsvinden.

De eerste 3 edities van de Borrelnoord werd door iedereen de ‘pot’ gevuld in locatie Loca op het Caterplein en de betaling was altijd genoeg. Vanaf nummer 4 werd er ‘gewoon’ betaald voor de drankjes.

De Borrelnood. Vele samenwerkingen zijn er ontstaan. Boeken zijn er uitgegeven, relaties begonnen en geëindigd. Het eerste bestuur van ‘Helpportret Apeldoorn’ ontstond op de Borrelnood. Het was creatief ‘zien en gezien worden’. Dit is allang niet meer zo en de Borrelnood is verworden tot een goed lopend ‘popup Café’ waar het meer om de drank ging dan om het creëren. Frank van der Meulen, oprichter van deze borrel, wilde uiteraard als ‘voor dood’ gaan liggen op de banner. Want editie 100 ‘verlost’ Apeldoorn uit zijn lijden van dit gebeuren.

Nog een keer de banner hoog in de top van de schoorsteen bij de Nettenfabriek, met behulp van boomklimmers, en daarna gaat deze reizende kroeg in rook op.

De Borrelnood gaat dood. Lang leve de Borrelnood.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Borrelnood

1 REACTIE

Frank

Frank 10 september 2016 om 17:39 uur

Bekijk de halsbrekende toeren van Lars & Bjorn Rodrigues om het Borrelnood spandoek daar te brengen waar het tot de 16e september hoort te hangen! https://www.facebook.com/DeBorrelnood/posts/871745376292764

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!