Caspar Vos programma zonder programma

Vrijdag 24 februari 2017

Door Ben Eggermont

Marco Borggreve

Caspar Vos, een van de  finalisten voor de Dutch Classical Talent Award speelde gisteravond in de Hanos zaal van Theater Orpheus zijn recital met de mysterieuze programmatitel ‘Nader te bepalen’.

In het uitgereikte programma was niets te vinden over de werken die deze avond ten gehore zouden worden gebracht. Een bewuste keuze van Caspar om zijn publiek met een zo open mogelijk oor te laten luisteren naar zijn muziekkeuze voor deze avond. In het programma onthulde hij al wel zijn voorkeur voor het romantische repertoire, waarbij iedereen wel een bepaalde voorstelling zal hebben gehad. Voor het publiek bleek het geen belemmering gezien de redelijk gevulde zaal.

Zijn werkwijze voor deze avond was als volgt hij speelde zonder verdere aankondiging een muziekstuk waarna hij vertelde wel werk hij nu had gespeeld aangevuld met een aardig verhaal over het werk en/of de componist. Om voor mogelijk volgende bezoekers de pret niet weg te nemen blijf ik heel summier over de daadwerkelijk inhoud van deze avond.

De gespeelde stukken werden met verve gespeeld, bij wijlen virtuoos en recht doend aan de romantische karakter ervan. Een terechte finalist die rond zijn vijftiende zijn passie voor het pianospel ontdekte en studeerde in 2014 cum laude af bij Jan Wijn aan het Amsterdams conservatorium.

Met als toegift een Nocturne van Ottorino Respighi werd het publiek, dat Casper een daverend applaus gaf, de onstuimige nacht ingestuurd. Bij het uitgaan van de zaal kon iedereen het programma met de gespeelde werken op papier meenemen om nog eens na te genieten.

Caspar Vos is nog te beluisteren op woensdag 1 maart in de Stadschouwburg & Philharmonie in Haarlem, donderdag 2 maart in het Wilmink Theater in Enschede en zondag 5 maart in Theaters Tilburg. De finale is op 30 april in TivoliVredenburg in Utrecht.

Theater Orpheus Hanoszaal
23 februari 20:00 uur
Caspar Vos – Nader te bepalen

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?