Claw Boys Claw in Gigant

Zondag 23 december 2018

Door Ernst van Rossum

Claw Boys Claw werd in 1983 opgericht en bracht sindsdien twaalf albums uit, waarvan drie sinds ze in 2007 weer bij elkaar kwamen. Frontman Peter te Bos is nog steeds de rebel uit de beginjaren. Samen met gitarist John Cameron vormt hij al ruim dertig jaar de kern van de band.

Vrijdagavond deden ze na een middagsessie in Mansion24 en ’s avonds werd dit voortgezet in de Popzaal van Gigant. De avond startte met de bamd REX, een driekoppige band uit Amsterdam. Zij spelen een mix van post-punk-blues-rock, een eigen repertoire met invloeden van Nick Cave, Lou reed en Leonard Cohen. Zwoel en duister met teksten die je terugbrengen naar wilde nachten met verloren liefdes.

Een leuke opwarmer voor het optreden van Claw Boys Claw. Het rebelse gevoel kwam al snel naar boven, ik was binnen enkele seconden mijn beanie kwijt. Toch had Peter medelijden met mij, na het eerste nummer zat de beanie al weer op mijn hoofd. Wat een lekkere band is dit toch, puik gitaarwerk van Cameron. Oorstrelend en van een hoog niveau. Ik heb de hele avond genoten van het spel en de mooie nummers van deze band.

Ook het publiek vond het prachtig en deinde en danste vrolijk op de deunen mee. En de echte ‘die hard’ fans zongen mee. Al met al weer een mooi avondje muziek.

Popzaal Gigant, vrijdagavond 21 december.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!