Creatief en educatief KunstKamp voor basischoolleerlingen

Zaterdag 15 augustus 2020

Door Redactie

Vlak voordat de basisscholen weer beginnen organiseert Gigant op 25 en 26 augustus het KunstKamp, voor kinderen die zich niet willen vervelen in de laatste vakantieweek. KunstKamp is een tweedaags creatief en educatief programma voor jongeren van 8 t/m 12 jaar. “Over twee weken hopen we aan een flink aantal basisschoolleerlingen een korte KunstKamp aan te bieden. Een of twee dagen lang onder professionele begeleiding maken, fantaseren en vooral veel uitproberen.” zegt Mariëlla van het KunstKamp team.

Verschillende workshops

Gigant biedt drie workshops aan, waarmee de kinderen de hele dag aan de slag kunnen. Tijdens de workshop ‘maak een film’ leren kinderen een karaktertje maken die allerlei avonturen beleeft. Dit wordt voor de gezelligheid uitgevoerd in groepjes. Ze gaan werken met professionele apparatuur en aan het eind van de dag zien ze hun eigen film terug op het witte doek.

Tijdens de workshop ‘maak een brouwsel’ staat een explosie aan materialen en gereedschappen klaar bij verschillende stations. Gedurende de dag kunnen de kinderen langs station Hout, station Verf en station Karton om met hamers, tape, schroeven, een accuboormachintje of een schildersezel iets te maken.

De workshop ‘vuurendraayland’ maakt het mogelijk om met elkaar een vulkanisch eiland te ontdekken. Tijdens deze reis leren kinderen vulkanisch glazuur maken en aan het eind van de dag mogen de keramiekoven mee naar huis.

Kosten en aanmelden

De kosten voor 1 dag is €40,- en voor 2 dagen €75,-, inclusief lunch, drinken en tussendoortjes. Op de site van Gigant kun je alle informatie nalezen. Ook aanmelden voor het kamp kan via de site van Gigant.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!