CSV Apeldoorn met goed gevoel competitie in

Donderdag 3 september 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Wout van Zoeren

In de Hoofdklasse C staat zaterdag de eerste competitieronde op de rol. De voetballers van csv Apeldoorn trappen af in eigen huis, promovendus DOS’37 komt op bezoek. Na een voorbereiding waarin niet werd verloren, lijkt de ploeg van trainer Peter Boeve klaar voor de strijd.

Boeve is de opvolger van Richard Karrenbelt. De oud-international ziet zijn ploeg iedere week stappen maken. “Het voetbal is vooruit gegaan. Bij vlagen zijn er duidelijke patronen te zien. Het is een lange weg die we hebben te gaan, maar de spelers zijn bereid om alles te geven om beter te worden. We hebben in de eerste weken vooral veel aan de conditie gedaan, van daaruit kunnen we stappen maken.’’

De man die 228 wedstrijden bij Ajax speelde, heeft het naar zijn zin in het Orderbos. “Het is leuk om bij deze club en met deze groep te werken. Tegelijk is duidelijk dat niet alleen binnen de groep, maar ook door mensen om het team heen nog grote stappen zijn te maken. Het is allemaal wat te vrijblijvend. In zaken als discipline en taakbewustzijn valt nog veel te winnen.’’ In de voorbereiding wist een aantal spelers zich te onderscheiden. Boeve roemt ‘de passie, het plezier en de inzet’ van Ugur Yilderim. Hij zag Patrick Jansen uitstekend keepen, terwijl Maarten Boeve een voorbeeld voor zijn ploeggenoten was bij het druk zetten naar voren.

Een andere speler die een opmerkelijke voorbereiding doormaakte, is Rob Diderik. Hij maakte veel minuten, was betrokken bij een aantal doelpunten en ontwikkelde zich op de positie van linkerverdediger. “Hij heeft gigantische stappen gemaakt’’, reageert Boeve. “Rob is leergierig en speelt goed vanuit zijn taak.’’ Een leerproces gaat echter met vallen en opstaan. Voetballers zijn mondig en nemen niet alles 1-2-3 aan. “Daarom neem ik nu een ‘ja-maar-pet’ mee naar de training. Een speler die te vaak ‘ja, maar’ zegt, krijgt de pet op. Zover is het niet gekomen, maar ik heb er al wel mee gedreigd. Het belangrijkste is dat er hard wordt gewerkt en dat iedereen bereid is om te leren van gemaakte fouten.’’

Tegenstander DOS’37 debuteert zaterdag in de hoofdklasse. De ploeg uit Vriezenveen stond jaren in de schaduw van buurman DETO, maar is deze nu voorbij gestreefd. Het team van trainer Philip Agteres wist zich net als csv Apeldoorn te plaatsen voor de tweede ronde in de KNVB-beker. Spits Thijs Houwing heeft een verleden in het betaalde voetbal. Het duel op Sportpark Orderbos begint om 15.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!