Cultuur bij je buur opent weer de deuren

Vrijdag 9 januari 2015

Door Markant

In het weekend van 18 en 19 april gaan er veel deuren van het slot in Apeldoorn. Inwoners stellen hun huis of tuin ter beschikking aan lokale (amateur)kunstenaars die er optreden voor publiek uit de buurt. Maar ook winkels, kantines, ateliers en verzorgingshuizen worden omgetoverd tot podia voor avontuurlijke artiesten en gastvrije inwoners van de stad en haar dorpen. Cultuur bij je buur borduurt hiermee voort op de eerste succesvolle uitvoering in mei 2014. Lokale artiesten die mee willen doen, kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.cultuurbijjebuur.nl.

Verrassende podia
Koren, muzikanten, vertellers, rappers en dansers staan nu eens niet op een podium, maar treden bijvoorbeeld op bij de inwoners thuis in de woonkamer. Van sportkantine tot tuin, alles kan, behalve een regulier podium. Het vraagt enige flexibiliteit van de artiest, van de gastheer/vrouw en van de bezoekers.

Verrassende artiesten
Niet alleen de doorsnee artiesten en kunstenaars komen bij Cultuur bij je buur aan bod. Omdat het een bijzonder toegankelijk evenement is, biedt het ook mogelijkheden voor gelegenheidsformaties, cursistengroepjes en solisten om hun kunnen te tonen aan een bereidwillig publiek.

Werkwijze
Inwoners die gastheer/vrouw willen zijn, kiezen uit het aanbod van artiesten en maken onderling afspraken. Al deze ‘matches’ worden getoond in de online agenda. Wil je zeker zijn van een plekje bij je favoriete artiest? Haal hem/haar dan in huis! Andersom werkt het ook: als artiest kun jij je eigen optreedplek regelen. Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk; ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij de stad en haar dorpen zijn. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Cultuur bij je buur is een initiatief van Spektakel, Servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn en onderdeel van Markant, centrum voor kunsteducatie. Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Apeldoorn, de Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Vrijdag 16 augustus 2019

Door Redactie

De organisatie van de Obstacle run Mheenpark op 7 september, laat op donderdag 16 augustus weten het zeer te betreuren het evenement te moeten afgelasten. Dit omdat er op last van de gemeente een Flora en Fauna onderzoek plaats zal moeten vinden. Afgezien van de niet geringe kosten, duurt dit doorgaans zo´n 4 weken.

De organisatie geeft aan samen met de gemeente naar een passende oplossing te zoeken voor alle deelnemers. Wellicht kan het evenement in oktober alsnog doorgaan, in een kleinere vorm.

Deelnemers die voor deze editie al kaarten hadden aangeschaft kunnen via de organisatie hun geld terugkrijgen.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?