De ezels van Tom Claassen staan

Vrijdag 27 april 2012

Door Redactie

Ons Huis

‘Two Donkeys’, een kunstwerk van Tom Claassen, staat ‘eindelijk’ in het Matenpark, vlakbij de Ezelsbrug, die weer vlakbij de echte ezels van de Kinderboerderij ligt. Eergisteren werd het beeld, dat is aangeschaft door woningstichting Ons Huis Apeldoorn, onthuld door wethouders Olaf Prinsen en Detlev Cziesso.

De twee gietijzeren ezels zouden eigenlijk al in de herfst van vorig jaar geplaatst worden, maar “allerlei onverwachte zaken rondom het maken en transporteren van de beelden leidden tot vertraging van de onthulling”, aldus Diane Draaijer, medewerker communicatie van Ons Huis. Zo zijn de beelden uiteindelijk in China gegoten, wat in eerste instantie niet de bedoeling was.

Sinds eind 2008 wil Ons Huis met het zogenaamde Ons Huis Kunstfonds minimaal één keer per jaar een nieuw kunstwerk onthullen om zo een “bijdrage te leveren aan een goed en prettig woon- en leefklimaat in Apeldoorn”. Er zijn eerder dus al twee kunstwerken gerealiseerd: ‘Louis Agraricus’ van Han van Wetering in de wijk de Heeze en ‘Het Nest’ van Andreas Hetfeld op het dak van het kantoor van Ons Huis aan de Waterloseweg.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?