Help de bevolking van Oekraïne

De Nederlandse Acteursschool strikt Gijs Scholten van Aschat

Dinsdag 10 december 2019

Door Redactie

Het Apeldoornse initiatief De Nederlandse Acteursschool heeft een van de grootste acteurs van ons land gestrikt: Gijs Scholten van Aschat. Hij zal daar binnenkort een driedaagse masterclass geven.

Gijs Scholten van Aschat is een bekende acteur in op het doek en in het theater. Gijs Scholten van Aschat speelde in meerdere films, waaronder Afblijven, boekverfilming van Carry Slee, De brief voor de Koning en Komt een vrouw bij de dokter. Voor zijn filmwerk heeft hij onder meer een Gouden Kalf gewonnen. Dat is de belangrijkste filmprijs die je kunt winnen. Daarnaast speelde hij in televisieseries zoals Flikken Maastricht en Baantjer. Van Aschat is verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam en bekroond met onder meer, de belangrijkste theaterprijs Louis D’Or.

Daarom is het een grote primeur voor De Nederlandse Acteursschool om van Aschat toe te voegen aan het docententeam. Regelmatig zijn onder andere Halina Reijn, Eva van der Gucht en Bas Keijzer gastdocenten.

De Nederlandse Acteursschool is een halfjarige acteursopleiding voor volwassen spelers die elke zondag les krijgen bij Joji Na School of Arts, onderdeel van Tim Koldenhof Producties. Huidige deelnemers komen vanuit alle windstreken; van Zandvoort tot Utrecht en Amsterdam tot Nijmegen. Naast de opleiding biedt De Nederlandse Acteursschool ook masterclasses aan. Van Aschat is te gast voor een driedaagse masterclass op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 februari. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marinka Huisman via marinka@timkoldenhof.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?