Digitale detox is een trend

Maandag 13 juli 2015

Door Redactie

We lijken verslaafd aan wifi. En we kunnen ons een leven zonder smartphone, tablet, internet, e-mail en social media niet meer voorstellen. Of toch wel? Steeds meer mensen kiezen deze zomer voor een digitale detox vakantie. Offline zijn is het nieuwe luxe. En het kantoor? Dat draait gewoon door.

Ondanks dat de aanwezigheid van wifi voor veel mensen juist een doorslaggevende factor is voor het boeken van een bepaalde accommodatie, ziet Regus, dé aanbieder van flexibele werkplekken, de digitale detox vakantie als trend. Bij dit type reis wordt bewust gekozen voor een accommodatie zónder wifi, hierdoor is het checken van e-mail en het ontvangen van berichten van klanten, collega’s, familie en vrienden niet mogelijk. Regus ziet een toenemende vraag naar opvang van post en telefoon in de zomer. Ook in out of offices wordt steeds vaker vermeld dat mail tijdens de vakantieperiode niet gelezen wordt.

Ultieme ontspanning
Tijdens de digitale detox vakantie wordt ouderwets lang getafeld (zonder smartphones naast het bestek), worden kaart- of bordspelen gespeeld en stapels boeken en tijdschriften verslonden aan de rand van het zwembad. Voor de doorgaans drukke business professionals is dit de ultieme ontspanning.

Het kantoor draait door
Bij een groot bedrijf zijn werkzaamheden tijdens de vakantieperiode vaak overdraagbaar aan collega’s. Echter, ook voor mensen met een klein bedrijf en weinig collega’s, of zelfs een eenmanszaak is een digitale detox vakantie mogelijk. Jessika van Veen, algemeen directeur bij Regus: ’’Als het kantoor bij een Regus vestiging is ondergebracht kunnen wij er tijdens de vakantie voor zorgen dat het kantoor gewoon doordraait. Zo nemen wij de telefoon aan en verzorgen wij de post. Ook kunnen wij telefonische berichten per email doorsturen zodat de eventueel belangrijke zaken toch niet gemist hoeven worden. Zo kan de business professional genieten van een onbezorgde vakantie.’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!